REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
„Burgers&Bubbles“ šventė: mėsainių mėgėjams gurmanai meta iššūkį (nuotr. Organizatorių)

 Sostinėje įsikūrusio gurmaniškų mėsainių restorano „Le Butcher“ įkūrėjai meta iššūkį burgerių mėgėjams ir vietoj tradicinio gėrimo – alaus – šalia siūlo rinktis... tikrą šampaną! Pirmieji šiai gurmaniškai avantiūrai šventės „Burgers&Bubbles“ („Mėsainiai&Burbuliukai“) metu neatsispyrė šalyje žinomi žmonės.

28

 Sostinėje įsikūrusio gurmaniškų mėsainių restorano „Le Butcher“ įkūrėjai meta iššūkį burgerių mėgėjams ir vietoj tradicinio gėrimo – alaus – šalia siūlo rinktis... tikrą šampaną! Pirmieji šiai gurmaniškai avantiūrai šventės „Burgers&Bubbles“ („Mėsainiai&Burbuliukai“) metu neatsispyrė šalyje žinomi žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio vakarą į Mėsinių gatvėje esantį restoraną rinkosi žinomi gero maisto mėgėjai: Valerij Gigevič, Jolita Vaitkutė, Domantas Užpalis, Dovilė Filmanavičiūtė, Denisas Kolomyckis, Gediminas Petrauskas, Renaldas Vaičiūnas ir kiti.

REKLAMA

Specialiai šiai šventei restorano šefai Marc d'Erceville ir Gareth Sanderson sukūrė naują – Duck Confit – mėsainį, kuris, įtariama, taps dar vienu lankytojų favoritu. Mėsainis gaminamas iš žemesnėje nei įprastai temperatūroje keptos antienos, pagardinamas ekologiška kalendra, paskaninamas čili pipirų ir laimo sulčių padažu bei apibarstomas apelsinų žievelėmis. Toks antienos pateikimas atskleidžia egzotiškąją mėsos pusę, kurią dar labiau išgrynina idealiai tinkantis tikras „Veuve Cliquot“ šampanas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vieno restoranų įkūrėjų iš Olandijos kilusio Bernie Ter Braak gurmaniškus mėsainius skanauti su tikru šampanu pasaulyje įprasta jau dešimtmetį, todėl restorano savininkai nusprendė „Burgers&Bubbles“ šventę paskelbti ir Lietuvoje.

„Restorano svečiams siūlome tik aukščiausios rūšies mėsainius, pagamintus iš geriausių prieinamų produktų. Patys esame gurmanai, todėl negalime įsivaizduoti, kas gali būti geriau už aukščiausio lygio mėsainį ir jo skonį tobulai atskleidžiantį šampaną“, – kalbėjo p. Braak.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Restorano savininkui antrino specialiai į šį renginį iš Latvijos atvykęs šampano žinovas Gints Sniedze: „Prancūzijos šampano namams „Veuve Cliquot“ priklauso antras pagal dydį vynuogynas pasaulyje, esantis Šampanės regione. Derlių rankomis kasmet nuskina net 1000 darbuotojų, o vynuogės spaudžiamos iškart jas nurinkus vynuogių laukuose esančiuose 6 spaudimo centruose. Šampanas gaminamas tik iš Pinot noir, Chardonnay, Pinot Menuer rūšių vynuogių ir atitinka pačią aukščiausią kokybę. Pinot noir – dominuojanti vynuogė ir tai šampanui suteikia ypatingą, gaivų skonį.“

REKLAMA

„Veuve Cliquot“ vizitine kortele tapęs šampanas „Brut Yellow Label“ maišomas iš 450 vyno rūšių. „Yellow Label“ ir „VC Rosé“ šampano rūšys rūsiuose brandinamos 30 mėnesių – dvigubai ilgiau nei įprastas šampanas. Ne veltui „Veuve Cliquot“ šampano namų šūkis skelbia: „Only one quality, the finest...“.

Restorano svečiams bus siūloma itin draugiška šampano kaina.

„Burgers&Bubbles“ vakarai restorane „Le Butcher“ – kiekvieną penktadienį. Mėgautis gurmaniškais mėsainiais ir gerti tikrą šampaną restorane nuo šiol bus dar smagiau – netrukus čia bus įrengta terasa, nuo kurios atsiveria nuostabus vaizdas į visuomet žmonių pilną Rūdininkų skverą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų