• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl uostamiesčio gatvėse atsivėrusių duobių į eismo įvykius patekę vairuotojai patiria dvigubų išlaidų – nutarusiems apie nelaimę pranešti policijai tenka dar ir susimokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Už įvykį – nuobauda

Gatvėse atsivėrusios duobės ne juokais siutina vairuotojus – įvažiavę į jas jie gerokai apgadina savo automobilius. Kai kurie nebeapsikentę netvarkos į įvykio vietą išsikviečia policijos pareigūnus.

REKLAMA

Tačiau tokiu atveju vairuotojams tenka susimokėti – už sukeltą eismo įvykį, į kurį atvyksta policijos pareigūnai, kaltininkui išrašoma bauda.

Vis dėlto, pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininko Alvydo Katkausko, už įvykius tenka mokėti ne visiems vairuotojams.

„Ar vairuotojui teks mokėti baudą, priklauso nuo to, kaip duobė matoma. Jeigu nustatoma, kad vairuotojas ją galėjo pamatyti ir išvengti, yra pats kaltas ir už įvykį jam teks mokėti baudą. O jei duobę sunku pastebėti arba joje pilna vandens, tuomet vairuotojas nekaltas, ir bauda jam išrašyta nebus“, – komentavo A.Katkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Gali tekti pakloti 200 litų

Viršininko duomenimis, baudos svyruoja nuo 20 iki 200 litų.

Jei vairuotojas pats yra automobilio savininkas, jam gali būti skirtas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 40 litų.

Tačiau jei į eismo įvykį patekusio automobilio savininkas yra kitas asmuo arba mašina priklauso bankui, nes pirkta išperkamosios nuomos būdu, ją vairavusiam žmogui teks pakloti nuo 100 iki 200 litų.

Taip pat tokiam vairuotojui vietoj baudos šešiems mėnesiams gali būti atimta teisė vairuoti.

Į kelią – su fotoaparatu

Uostamiesčio gatvėse atsivėrusios duobės tapo ne tik vairuotojų, bet ir policijos pareigūnų galvos skausmu. Dėl duobėtų kelių pastaruoju metu užfiksuojama vis daugiau eismo įvykių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak policijos pareigūnų, į tokius įvykius jie kviečiami kasdien. Šiuo metu per dieną vidutiniškai užfiksuojama nuo 3 iki 11 eismo įvykių, kurių metu vairuotojai įvažiuoja į duobes.

Dažniausiai policijos pareigūnus kviečia tie, kurie tikisi atlygio už patirtus nuostolius.

„Tiems vairuotojams, kurių automobiliai yra drausti kasko draudimu, problemų nėra, nuostolius atlygina draudimo bendrovė. Tačiau tiems, kurie automobilių nėra juo apdraudę, išlaidas už remontą tenka apmokėti patiems. Žinoma, yra viena išeitis – vairuotojai padengti nuostolius gali reikalauti iš savivaldybės ir kelininkų“, – tvirtino draudimo paslaugų specialistas Tomas Bartkevičius.

REKLAMA

Jis teigė, jog tiek kasko draudimu apdraustų automobilių savininkams, tiek ir su miesto valdžia bylinėtis nutarusiems vairuotojams patekus į tokį eismo įvykį patartina ne tik išsikviesti policijos pareigūnus, bet ir nufotografuoti įvykio vietą.

Pašnekovas neslėpė, jog šiųmetė žiema išskirtinė – dėl apgadintų automobilių duobėtose gatvėse žalos atlyginimo į juos jau kreipėsi kur kas daugiau vairuotojų nei pernai.

K. Paukštštė

Duobėtos gatvės gadina kauniečių automobilius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų