• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Iš pirmo žvilgsnio šis pyragas gali atrodyti labai paprastas. Tačiau paprastume ir slypi visas gėris. Tai vienas iš tų pyragų, kurio suvalgius gabalėlį ranka pati siekia antro, trečio gabalėlio ir taip, kol lieka tik trupinėliai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian the USA“ autorė Liucija.

„Iš pirmo žvilgsnio šis pyragas gali atrodyti labai paprastas. Tačiau paprastume ir slypi visas gėris. Tai vienas iš tų pyragų, kurio suvalgius gabalėlį ranka pati siekia antro, trečio gabalėlio ir taip, kol lieka tik trupinėliai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

Tešlai reikės: 290 g miltų; 175 g cukraus; 150 g margarino; 180 ml pieno; 2 kiaušinių; 2 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių; 2 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; 1,5 arb. š. kepimo miltelių; 1 žiupsnio druskos.

Kavos glaistui: 175 g cukraus pudros; 60 g sviesto (kambario temperatūros); 4 valg. š. šilto vandens; 2 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių; 2 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; 1,5 arb. š. tirpios kavos miltelių.

Margariną ištirpiname mikrobangėje ir paliekame šiek tiek atvėsti. Orkaitę įkaitiname iki 225 C. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi naudodami mikserį. Plakame ~5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Sumaišome su pienu.

REKLAMA
REKLAMA

Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Sumaišome su kiaušinių plakiniu. Po to supilame ištirpintą margariną, išplakame. Kepimo skardą patepame sviestu. Aš naudojau 44×28 cm skardą.

REKLAMA

Tešlą supilame į skardą, išlyginame paviršių ir kepame ~20 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.

Glaistas – viename dubenyje sumaišome visus glaistui skirtus ingredientus ir užtepame ant atvėsusio pyrago. Supjaustome gabalėliais ir skanaujame!

P. S. Jei norite ant pyrago papildomai galite užbarstyti kokoso, migdolų drožlių ar kitų susmulkintų riešutų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų