• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalinuosi su jumis dar vienu išbandytu obuolių pyrago receptu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Dalinuosi su jumis dar vienu išbandytu obuolių pyrago receptu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Kepimo forma 22 – 24 cm skersmens. Porcijos 6 – 8. Užtruksite daugiau nei 1 val.

  • 1 1/4 puodelio (250 g) cukraus;
  • 1/2 puodelio (110 g) aliejaus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 1/2  puodelio (240 g) miltų;
  • 1 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 2 a. š. plius 2 v. š. cinamono;
  • 3 puodeliai (375 g) nuluptų, kubeliais pjaustytų obuolių.

Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Išplakame 1 puodelį  (200 g) cukraus, aliejų, vanilę ir maskarponę iki vientisos masės. Įmušame  po vieną kiaušinį kaskart gerai išmaišant.

Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį suberiame į kiaušinių ir maskarponės tešlą. Gerai išmaišome.  

REKLAMA
REKLAMA

Sumaišome likusį  1/4 puodelio cukraus ir cinamoną. Obuolius sumaišome su dviem valgomais šaukštais cinamono ir suberiame į paruoštą pyrago tešlą.

REKLAMA

Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.

Kepkite pyragą apie 1 valandą ir 15 minučių, patikrindami mediniu pagaliuku. Jei pyragas dar nebus iškepęs, o viršus pradės pernelyg ruduoti, uždengiame jį folija ir pabaigiame kepti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų