REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laida „La maistas“ ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco tęsia keliones po Lietuvą ir toliau dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca išdavė, kaip pasigaminti tradicinį itališką Velykų pyragą – jis taps šventinio stalo pažiba.

TV3 laida „La maistas“ ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco tęsia keliones po Lietuvą ir toliau dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca išdavė, kaip pasigaminti tradicinį itališką Velykų pyragą – jis taps šventinio stalo pažiba.

REKLAMA

Apsilankęs Vievyje šeimos – mamos Nijolės ir dukros Ivetos – kepyklėlėje „Tai‘Veta“, kurioje kepami lietuvių pamilti kepiniai – nuo šakočio iki kibinų – Gian Luca artėjančių Velykų proga parodė, kaip pasigaminti itališką šventinį kepinį.

Tradicinis itališkas Velykų pyragas

Reikės:

  • 7 kiaušinių;
  • 500 g miltų;
  • 30 ml pieno;
  • 220 g cukraus;
  • Vanilinio cukraus;
  • Kepimo miltelių;
  • 100 g sviesto;
  • Spalvotų pabarstukų;
  • Citrinos.

 

Gaminimo eiga:

Į maišytuvą mušame kiaušinius, beriame cukrų ir viską gerai išmaišome. Dedame kambario temperatūros sviestą, leidžiame masei susijungti.

REKLAMA
REKLAMA

Sumaišome miltus su kepimo milteliais, įtarkuojame citrinos žievelės. Į tešlą pilame pieno, vanilinio cukraus ir beriame miltus. Tešlą suformuojame ir leidžiame 20 min. pailsėti šaldytuve.

REKLAMA

Tešlą padalijame į 4 dalis ir formuojame dešreles. Iš jų susukame pynutes ir dedame aplink kepimo žiedą.

Ant viršaus dedame 4 kiaušinius ir juos papuošiame tešla. Viską aptepame kiaušinio plakiniu ir papuošiame spalvotais pabarstukais.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iškepus pagardiname cukraus pudra. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų