• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus gruodžiui, Kotryna Starkienė siūlo nedelsti – atidarykime Kalėdų dirbtuves! O kad patiekalai ant šventinio stalo šįkart kaip reikiant nustebintų svečius, žinoma moteris savo geriausiomis idėjomis su TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovais pasidalins jau šį šeštadienį.  

6

Prasidėjus gruodžiui, Kotryna Starkienė siūlo nedelsti – atidarykime Kalėdų dirbtuves! O kad patiekalai ant šventinio stalo šįkart kaip reikiant nustebintų svečius, žinoma moteris savo geriausiomis idėjomis su TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovais pasidalins jau šį šeštadienį.  

REKLAMA

Apie šventinius patiekalus pasakoti ir juos gaminti K. Starkienė žada visą mėnesį. „Žiūrėdami laidą be vargo pasiruošite gražiausioms metų šventėms. Pirmoji gruodžio laida skirta kalėdiniams užkandžiams – kepsiu Kalėdų senelio mėgstamus sausainius su aviečių uogiene ir paruošiu tris šaltus užkandžius šventiniam stalui“, – intriguoja K. Starkienė. 

Užkandžių receptus išvysite šio šeštadienio laidoje, o sausainių receptu K. Starkienė dalijasi jau dabar. 

REKLAMA
REKLAMA

Sviestiniams sausainiams reikės: 

430 g miltų; 

350 g sviesto; 

200 g cukraus; 

vieno kiaušinio; 

aviečių uogienės; 

žiupsnio druskos. 

Gaminimo eiga 

Sviestą su cukrumi išplakite iki purios masės. Įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite, kad tešla taptų vientisa. Subėrę miltus ir druską, tešlą gerai išmaišykite dar kartą. 

REKLAMA

Tuomet paimkite arbatinį šaukštelį tešlos ir delnais suformuokite rutuliuką. Tešlos rutuliuką dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Nedideliu šaukšteliu ar nykščiu įspauskite duobutę viduryje kiekvieno rutuliuko ir pripildykite ją aviečių uogiene. Kepkite sausainius apie 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Skanaus! 

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų