• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Talentinga teatro, kino ir televizijos aktorė Edita Užaitė žavi savo paprastumu ir kitokiu gyvenimo būdu. O jau šį šeštadienį, kulinarinių atradimų TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“, žinoma aktorė papasakos apie tai daugiau – pasidalins savo įžvalgomis apie gyvenimą, dvasinę praktiką bei maisto gamybą.

18

Talentinga teatro, kino ir televizijos aktorė Edita Užaitė žavi savo paprastumu ir kitokiu gyvenimo būdu. O jau šį šeštadienį, kulinarinių atradimų TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“, žinoma aktorė papasakos apie tai daugiau – pasidalins savo įžvalgomis apie gyvenimą, dvasinę praktiką bei maisto gamybą.

REKLAMA

E. Užaitė – moteris, kuri drąsiai dalinasi kitokiu požiūriu bei filosofija. Anot žinomos aktorės, svarbiau už viską yra sugebėjimas vertinti gyvenimą čia ir dabar. 

„Man atrodo, kad tuo metu, kai tiesiog gyvename, kiekvienas iš mūsų turėtų labiausiai galvoti apie save ir aplinkinius žmones“, – atviraus aktorė.

Žinoma moteris pasakos, kad jos gyvenime itin svarbią vietą užima budizmas bei dvasinis augimas. Kaip pasakos Edita, jos šeimos namuose yra rengiami budizmo mokymai, į kuriuos kviečiami visi. 

REKLAMA
REKLAMA

„Budizmas man yra labai artimas kelias. Tiesa, mes patys nerengiame tų stovyklų ir mokymų, mes nuomojame sodybą kitiems, kurie tai daro. Jie ten organizuoja tylos, jogos stovyklas, taip pat vyksta ir įvairios Zen praktikos. Mes esame labai atviri visokiems dvasiniams mokymams ir visus pas save įsileidžiame, šiltai priimame“, – pasakos E. Užaitė.

REKLAMA

Tokią pat didelę vietą jos gyvenime užima ir maistas. Aktorė atskleis, kad dvasinių stovyklų metu jos pagrindinis darbas yra maisto gaminimas ir naujų receptų kūrimas.

„Kaip pagrindinis patiekalas pusryčiams, pavyzdžiui, būna košė su įvairiausiomis daržovėmis, taip pat vaisių salotos ir kitokie įvairūs priedai. Pietums būna visko – nuo vegetariškų kotletų iki lazanijos, kuskuso, ryžių ir įvairių arabiškų, indiškų bei tailandietiškų patiekalų“, – pasakos moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Editos, vegetariškas maistas gali būti ne tik sveikas, bet ir labai skanus. Žinoma, jei žinai, kaip jį pagaminti.  

„Iš pradžių visus patiekalus gaminu labai tiksliai, pagal receptą, o kai išmokstu, pridedu ir truputėlį improvizacijos. Asmeniškai man didžiausias iššūkis buvo vegetarišką maistą paversti skaniu. Tarkime, lazaniją juk visada gaminame su vištiena arba jautiena, tačiau bandydama įvairiausius receptus atradau, kad juodosios pupelės gali būti naudojamos kaip puikus jautienos pakaitalas, o raudonieji lęšiai – kaip vištienos“, – laidoje idėjomis dalinsis Edita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta apie atostogas ir kitų šalių virtuves, aktorė pabrėš, kad jai svarbiausia pažinti bei suprasti skirtingas kultūras per jų tradicinius patiekalus, todėl ji nuolat ieško dar neatrastų vietų.

„Būdama kitoje šalyje, visada einu apsipirkti į vietinį turgų ar kitas įvairias prekybos vietas bei vadovaujuosi kitų žmonių pasiūlymais. Pavyzdžiui, kai esame užsienyje ir einame į kažkokį restoraną, niekada neapsistojame ties pagrindine miesto gatve. Visada ieškau įvairių rekomendacijų ir tai padeda atrasti fantastiškas vietas“, – pasakos Edita. 

Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Edita, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš itin gardų patiekalą – ispanišką vištieną su chorizo dešra. Ar šis patiekalas sužavės Editą? 

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 9.30 val. tik per TV3! 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų