Apsvaiginta Tastyart be galo apetetingų nuotraukų, anądien nulėkiau į parduotuvę "Sveiki produktai" pirkti stebuklingosios užtepėlės.
Bėda, kad pakeliui pamiršau, kurią gi užtepėlę reikės naudoti ir, žinoma, nusipirkau ne tą. Ačiū Dievui, paaiškėjo, kad manoji irgi puikiai tinka ir beveik galima daryti išvadą, kad visos jos, matyt, labai neblogos. Tiesa, nepigios.
Lėkštei sumuštinukų reikės:
Kepalėlio "Čiabatos" duonos
1 indelio pomidorų užtepėlės
Poros gerai prinokusių, mėsingų (geriausia - naminių) pomidorų
Šiek tiek dešros ar kumpio (jei mėgstate)
Druskos, pipirų, baziliko lapelių
Kelių skiltelių česnako
Duoną supjaustome riekelėmis ir paskrudiname tosteryje arba ant sausos telfoninės ar grilio keptuvės. Iš abiejų pusių įtriname jas česnaku. Nerūpestingai aptepame pomidorų užtepėle ir uždedame po griežinėlį pomidoro. Pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Jei rinksitės "mėsišką" variantą, uždėkite ir gabalėlį dešros ar kumpio. Puoškite baziliko lapeliu. Skanaus!
Ugnė