Lazanija

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

Mėsos padažui:
1 kg neriebios jautienos kalakutienos ar vištienos faršo;
2 valg. šaukštai balzaminio acto;
3 smulkiai supjaustyti svogūnai;
3 skiltelės smulkinto česnako;
300 g trintų pomidorų tyrės;
smulkintų petražolių;
truputis druskos.

Baltajam padažui: 3 kiaušinių baltymai (išplakti iki standžių putų);
150 g rikotos arba gerai ištrintos lietuviškos varškės'
125 ml neriebaus pieno;
1 arbat.šaukšt. garstyčių;
truputis tabasco padažo (arba šiek tiek kajeno pipiriuko).

Gaminimas

Pradedame nuo mėsos padažo. Sudedame mėsą ant įkaitintos sausos nepridegančiu paviršiumi keptuvės (jokio riebalo). Pakepiname vis pamaišydami apie 6-7min kol mėsa pakeis spalvą. Pilame truputį balzaminio acto, sudedame svogūnus, česnakus, pamaišome. Tada pilame pomidorus, kuriuos, beje, galima naudoti ir šviežius, tik pasmulkinti vertėtų arba išvis naudoti cherry mažuliukus pomidoriukus, tokiu atveju reikėtų pilti dar ir sultinio, kad būtų iš ko troškintis mėsai. Pagardiname petražolėmis, druska ir troškiname apie 10min uždengtu dangčiu.

Toliau ruošiame neriebų baltąjį padažą. Į išplaktus baltymus dedame rikotą ir gerai išmaišome iki vientisos masės, pilame pieną, dedame pagardus ir vėl gerai išmakaluojam.

Toliau sluoksniuojame. Į karščiui atsparų indą pilame pusę mėsos padažo. Tada dedame vieną sluoksnį lazanijos lakštų, kad jie padengtų mūsų mėsytę, gali tekti šiek tiek aplaužyti lakštus, bet nieko tokio. Tada vėl pilame likusią mėsą, dėliojame lakštus ir galiausiai užpilame baltuoju padažu. Pabarstome parmezano, Džiugo ar kokiu kitu panašiu sūriu ir kepame 40min iki 200C įkait. orkaitėje.

Gairės: Jautienos faršas, balaziminis actas, svogūnai, česnakas, pomidorų tyrė, petražolės, druska, pienas, garstyčios, kiaušiniai.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Makaronai su krevetėmis
Makaronai su šonine ir pievagrybiais
 
 
 
Rudens gėrybės sveikatai

Rudens gėrybės sveikatai

2 2 2 2 2

 

Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime...

Gairės: vanduo, buljonas, bulvės, druska, vegeta, Moliūgas, morkos, paprika, paukštiena, pomidorai, pupelės, sviestas, svogūnas.

 
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai

Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai

2 2 2 2 2

 

Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,...

Gairės: cukinija, džiūvėsėliai, kiaulienos faršas, kiaušiniai, manai, mėsos prieskoniai, vegeta.

 
Baravykų kotletai

Baravykų kotletai

2 2 2 2 2

 

Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir...

Gairės: aliejus, druska, kiaušiniai, krakmolas, miltai, pipirai, baravykai.

 
Baklažanų sluoksniuotis

Baklažanų sluoksniuotis

2 2 2 2 2

 

Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso...

Gairės: Baklažanas, pomidorai, sūris.

 
Netikri balandėliai

Netikri balandėliai

1 1 2 2 2

 

Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių....

Gairės: bulvės, faršas, kiaušinis, kopūstas, krapai, morkos, pienas, prieskoniai, ryžiai, svogūnas.

 
Troškintos daržovės su mėsa

Troškintos daržovės su mėsa

1 1 1 1 1

 

Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali...

Gairės: aliejus, Briuselio kopūstai, bulvės, daržovių sultinys, vanduo, druska, pipirai, mėsa, mėsos prieskoniai, morkos, paprikos, pomidorų padažas, prieskoninės žolelės, sparaginės pupelės.

 
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru

Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru

1 1 1 1 1

 

Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome...

Gairės: aitrioji paprika, aliejus, druska, pipirai, grietinė, pomidorų padažas, ryžiai, svogūnas, vanduo, vištienos kepenėlės.

 
Vištienos ir daržoviu troškinys

Vištienos ir daržoviu troškinys

2 2 2 2 2

 

Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada...

Gairės: brokolis, bulvės, česnakas, kalafijoras, krapai, petražolės, morkos, svogūnas, poras, rauginti agurkai, Vištienos krutinėlė.

 
Bulvių plokštainis

Bulvių plokštainis

1 1 1 1 1

 

Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame...

Gairės: bulvės, druska, grietinė, kiaušinis, mėsa troškinimui, pienas, svogūnas.

 
Bulvių - grybų apkepas

Bulvių - grybų apkepas

2 2 2 2 2

 

Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su...

Gairės: aliejus, bulvės, druska, grietinė, grybai, kiaušiniai, pienas, pipirai, svogūnas.

 
Tortilija su daržovėm ir mėsa

Tortilija su daržovėm ir mėsa

1 1 1 1 1

 

Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino...

Gairės: česnakas, faršas, pomidorų padažas, krapai, majonezas, pekino salotos, petražolės, pomidoras, sūris, svogūnas, tortilijos, vakuoti agurkai.

 
Įdaryti baklažanai

Įdaryti baklažanai

2 2 2 2 2

 

Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,...

Gairės: aliejus, Baklažanai, druska, faršas, fermentinis sūris, majonezas, morka, paprika, pipirai, svogūnas, uncle bens.

 
Skanus ir paprastas troškinukas

Skanus ir paprastas troškinukas

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti...

Gairės: bulvės, česnakas, vištienos sultinys, lauro lapai, pipirai, petražolės, morkos, pomidorai, svogūnai, vanduo, Vištiena.

 
Bulvinė pica

Bulvinė pica

2 2 2 2 2

 

Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą....

Gairės: pica, bulvės, druska, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kumpis, dešra, miltai, paprika, pipirai, svogūno laiškai, svogūnas.

 
Įdaryta paprika

Įdaryta paprika

2 2 2 2 2

 

Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje...

Gairės: paprika, faršas, konservuoti kukurūzai, svogūnas, majonezas, pomidorų padažas, fermentinis sūris.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų