Kepta antis su mandarinais

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

Antis;
pora mandarinu;
keletas šaukštų sviesto;
malti pipirai;
druska;
džiovinti čiobreliai.

Marinatui reikės:
keletą šaukštų medaus;
paukštienos prieskonių;
baziliko;
muskato;
druskos.

Gaminimas

Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti nuluptus mandarinus, pagardinti druska, pipirais ir čiobreliais. Keletą minučių pakepinti. Sudėti įdarą į anties vidų ir užrišti taip, kad kepant įdaras nepabėgtų. Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių ir kepti antį ,kol apskrus viršus. Sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių, nupilti riebalus, antį įvynioti į foliją ir dar kepti apie valandą.

Gairės: Antis, mandarinai, sviestas, malti pipirai, druska, džiovinti čiobreliai, medus, bazilikas, muskatas.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Su alumi marinuotas kiškis
Strėvos suktinis
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų