Velykinis triušis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;

Gaminimas

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

Formuoti triušį.

Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

Papuošti saliero lapais.

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepta višta su bulvėmis
 
 
 
Kepta antis su mandarinais

Kepta antis su mandarinais

1 1 1 1 2

 

Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje...

Gairės: Antis, mandarinai, sviestas, malti pipirai, druska, džiovinti čiobreliai, medus, bazilikas, muskatas.

 
Strėvos suktinis

Strėvos suktinis

2 2 2 2 2

 

Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas įdaras. Idaras gaminamas: grybai...

Gairės: Karbonadinė jautiena, kiaušiniai, džiūvėsėliai, riebalai, pipirai, prieskoniai, grybai, sviestas, druska.

 
Avienos pjaustiniai

Avienos pjaustiniai

2 2 2 2 2

 

Česnaką , svogūną, mėtas ir rozmariną smulkiai supjaustyti ir apibarstyti pjaustinius, išspausti citrinos...

Gairės: Avienos pjaustiniai, citrina, druska, grūsti juodieji pipirai, rozmarinas, mėtos, alyvuogių aliejus, svogūnas, česnakas.

 
Iškylautojų šonkauliukai

Iškylautojų šonkauliukai

2 2 2 2 2

 

Apelsinus, citriną, svogūną ir obuolį supjaustyti skiltelėmis, šonkauliukus supjaustyti norimo dydžio...

Gairės: Šonkauliukai, apelsinai, citrina, svogūno galvutė, česnako skiltelė, obuolys, bazilikas, jautienos prieskoniai, lauro lapai, muskato riešutas, druska.

 
Pomidorai tešloje

Pomidorai tešloje

2 2 2 2 2

 

Pomidorus supjaustome storais ritinėliais. Kiaušinius išplakame. Atskirame dubenėlyje sumaišome...

Gairės: pomidorai, miltai, fermentinis sūris, kiaušiniai, džiovintas bazilikas, pipirai, druska.

 
Krevetės su šonine

Krevetės su šonine

1 1 1 1 1

 

Krevetes atšildyti šaltame vandenyje, rūpestingai nusausinti. Šoninės griežinėlius suvynioti...

Gairės: krevetės, šoninė, citrinos sultys, pipirai, druska.

 
Šašlykų marinatas

Šašlykų marinatas

2 2 2 2 2

 

Supjaustom nugarinę gabaliukais, svogūnus žiedais. Svogūnus sudėti kartu su mėsa, pamaigyti su rankomis, kad...

Gairės: Kiaulienos nugarinė, svogūnai, bazilikas, citrinos, mairūnas, rozmarinas, čiobrelių prieskoniai, melisa, pipirai, druska.

 
Kaip mes be bulvių

Kaip mes be bulvių

2 2 2 2 2

 

Bulves gerai nuplauti, įpjauti ir sudėti po gabalėlį lašinukų, svogūnų žiedų, pabarstyti krapų, kmynų,...

Gairės: bulvės, lašiniai, svogūno žiedai, krapai, kmynai, druska.

 
Keptos cukinijų valtelės ant grotelių

Keptos cukinijų valtelės ant grotelių

2 2 2 2 2

 

Parenkite grilį. Sudėkite cukinijas į puodą su vandeniu, kad jas apsemtų . Užvirkite ir virkite jas apie 5...

Gairės: Cukinijos, balta duona, kiaulienos spirgučiai, juodosios alyvuogės, jalapeno pipiras, malti svogūnai, kapoti pomidorai, druska.

 
Lašišos filė apelsinų sultyse

Lašišos filė apelsinų sultyse

2 2 2 2 2

 

Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą,...

Gairės: lašiša, apelsinų sultys, rudasis cukrus, augalinis aliejus, sojų padažas, kalendros milteliai, ananasų minkštimas, melionas.

 
Baklažanai graikiškai

Baklažanai graikiškai

2 2 2 2 2

 

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska,...

Gairės: Baklažanai, druska, citrinų sultys, česnakas, alyvuogių aliejus, Fetos sūris, juodieji pipirai, kapoti žalumynai.

 
Vištienos – daržovių vėrinukai

Vištienos – daržovių vėrinukai

1 1 1 1 1

 

Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame...

Gairės: Vištienos krutinėlė, natūralus jogurtas, citrinos sultys, šafranas, druska, juodieji pipirai, paprika, sezamo sėklos.

 
Cinamono-medaus sparneliai

Cinamono-medaus sparneliai

2 2 2 2 2

 

Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite....

Gairės: Viščiuko sparneliai, česnakas, sojos padažas, ryžių actas, medus, maltas cinamonas, kmynai, maltas imbieras.

 
Jautiena su slyvomis

Jautiena su slyvomis

1 1 1 1 2

 

Jautienos filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti keptuvėje su aliejumi. Sudėti į puodą, įpilti apie stiklinę...

Gairės: Jautienos filė, džiovintos slyvos, grietinė, pomidorų padažas, pipirai, druska, rozmarinai, bazilikas, muskato riešutas, aliejus.

 
Švediški veršienos suktinukai

Švediški veršienos suktinukai

2 2 2 2 2

 

Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti...

Gairės: Veršienos faršas, bulvės, džiūvėsėliai, vanduo, kiaušinis, krakmolas, svogūnas, druska, pipirai, faršo prieskoniai, krapai, petražolės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų