Paella

Įvertinimas: 4 / 5

dsc01771 dsc01774-horz dsc01779
Ingredientai

Reikės:
1l vandens
2 vištienos sultinio kubelių
Apie 400gr. šaldytų jūros gėrybių
300gr. ryžių
Kokių 5-6 didesnių krevečių
Alyvuogių aliejaus
250gr-300gr. menkės (arba vištienos)
3-4 skiltelės česnako
2 svogūnai
2 pomidorai
Paprika
Pipirų
Druskos
Specialių Paella prieskonių (pati pirkau Ispanijoje, bet gal ir Lietuvoj kur rasti galima)

Gaminimas

1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes (prieš tai geriau būtų ištraukti jas, kad atšiltų) ir virti kažkur 5 minutes. Po to išrankioti jūros gėrybes, sudėti į kitą indelį, perplauti šaltu vandeniu ir palikti, kad nuvarvėtų.
2. Į gilią, įkaitintą keptuvę (arba kokį nemažą puodą) su alyvuogių aliejumi, suberti šiaudeliais pjaustytą svogūną ir kepti kol pagels. Tada sudėti papriką ir vėl truputį pakepti. Po to sudėti susmulkintus česnakus, supjaustytus pomidorus, įberti šafrano ir paellos prieskonių ir kokias 5 minutes pakepti.
Po 5 minučių perdėti daržoves į kokį kitą indą.
3. Į kitą su aliejum įkaitintą keptuvę sudėti menkę (arba vištieną, bet aš asmeniškai jos neturėjau, todėl dariau su menke), krevetes ir apkepti. Vėliau sudėti į lėkštę.
4. Į indą, kur kepė daržovės, įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti ryžius ir maišant apkepinti.
Tada pas ryžius įpilti sultinį, kuriame virė jūros gėrybės ir uždengus dangčiu virti apie pusvalandį ant silpnesnės ugnies.
5. Kai ryžiai išvirs, sudėti menkę (arba vištieną) su krevetėm, daržoves, jūros gėrybes ir viską išmaišyti. Įberti druskos (bet nepadauginti), pipirų, dar galima šiek tiek šafrano arba paellos prieskonių ir pakaitinti dar 5 minutes.
Prieš valgant dar galima apšlakstyti citrinos sultimis. Va ir viskas

Gairės: vanduo, ryžiai, krevetės, alyvuogių aliejus, menkė, česnakas, svogūnai, pomidorai, paprika, druska.

Receptą atsiuntė: Siggy

Įdaryti kalmarai
Šernienos troškinys
 
 
 
Vaikiška kiaušinienė

Vaikiška kiaušinienė

1 2 2 2 2

 

Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir...

Gairės: kiaušiniai, pienas, druska.

 
Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepas su ryžiais

1 2 2 2 2

 

Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti....

Gairės: cukrus, kiaušiniai, razinos, ryžiai, vanilinis cukrus, varškė.

 
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

1 1 1 1 1

 

Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską...

Gairės: druska, kiaušiniai, krakmolas, Vištienos krutinėlė.

 
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

2 2 2 2 2

 

Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją...

Gairės: dešrelės, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kvietiniai miltai, pienas, pomidorai, sūris, riebalai, druska, pipirai, petražolės.

 
Vištiena su medaus padažu

Vištiena su medaus padažu

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose...

Gairės: česnakas, citrinos sultys, krakmolas, medus, miltai, Vištienos filė, sojos padažas.

 
Totorių

Totorių "Azu"

1 2 2 2 2

 

Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l...

Gairės: česnakas, daržovių sultinys. sviestas, pomidorų tyrė, bulvės, pomidorai, Jautiena, maži svogūnai, rauginti agurkai.

 
Žuvies užkepėlė

Žuvies užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant...

Gairės: bulvės, fermentinis sūris, pangasijų filė, saldžioji paprika, svogūnai, malti pipirai, druska, džiovinti žalumynai, aliejus.

 
Kiauliena su daržovėmis

Kiauliena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,...

Gairės: bulvės, Kiaulienos nugarinė, šaldytos daržovės, majonezas, prieskoniai, pomidorų padažas.

 
Žuvies apkepas

Žuvies apkepas

2 2 2 2 2

 

Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti...

Gairės: morkos, jūros lydeka, konservuoti kukurūzai, konservuoti žirneliai, ryžiai, sparaginės pupelės, majonezas, druska, juodieji pipirai, žuvies prieskoniai.

 
Įdaryta cukinija

Įdaryta cukinija

2 2 2 2 2

 

Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų...

Gairės: Cukinijos, druska, pipirai, bazilikas, krapai, fermentinis sūris, majonezas, malta kiauliena, pomidorai.

 
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

1 1 1 1 2

 

Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias...

Gairės: česnakas, grietinė, paprika, pievagrybiai, poras, ryžiai, Vištienos filė, vištienos prieskoniai.

 
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

2 2 2 2 2

 

Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,...

Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.

 
Virtinukai su mėlynėmis

Virtinukai su mėlynėmis

1 1 1 1 1

 

Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad...

Gairės: mėlynes, cukrus, kiaušinis, miltai, vanduo.

 
Bulviniai lizdeliai

Bulviniai lizdeliai

1 1 2 2 2

 

Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į...

Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.

 
Barankytės su faršu ir sūriu

Barankytės su faršu ir sūriu

1 1 1 1 1

 

Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į...

Gairės: Barankytės, faršas, kiaušinis, prieskoniai, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, pomidorų padažas, įvairios daržovės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų