Bulvių užkepėlė

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1,5 arba 2 kg prancūziškų bulvių (galima naudoti ir lietuviškas, tada jos bus minkštesnės ir biresnės);
100 g aštresnio skonio fermentinio sūrio;
450 g saldžios grietinėlės;
česnakai (pagal skonį);
druska;
grūsti pipirai;
pusė stiklinės pieno.

Gaminimas

Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai sutarkuokite sūrį. Tolygiai išdėliokite 1/3 supjaustytų bulvių kepimo formoje, pabarstykite druska ir grūstais pipirais. Užberkite trečdalį tarkuoto sūrio.

Pakartokite tai dar 2 kartus, kol viską gražiai sudėliosite kepimo formoje su paskutiniu sūrio sluoksniu. Sumaišykite saldžią grietinėlę su trintu česnaku ir užpilkite ant viršaus taip pat užpilkite ir pieną. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių karščio temperatūros apie 45-60 minutes, kol bulvės suminkštės ir gražiai paruduos.

Praėjus pusei kepimo laiko, pridenkite formą aliuminio folija, jei nenorite, kad bulvės parustų per daug.

Gairės: bulvės, fermentinis sūris, grietinėlė, česnakas, druska, grūsti pipirai, pienas.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Vegetariški šašlykai
Lazanija su kepenėlėmis
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų