Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.

Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.

Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.

Gaminimas

Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.

Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.

Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.

Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.

Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.

Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Sparneliai meduje
 
 
 
Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis

1 1 1 1 1

 

Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką...

Gairės: čiobreliai, druska, petražolės, kiaulienos sprandinė, rozmarinai, sezamo aliejus, sojų padažas, Baklažanas, česnakas, cukinija, svogūnai, pomidoras, saldžioji paprika.

 
Cepelinai

Cepelinai

1 1 1 1 2

 

Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir...

Gairės: mėsa, Jautiena, Kiauliena, virtos bulvės, žalios bulvės, druska, malti juodieji pipirai, svogūnai.

 
Kepta lydeka

Kepta lydeka

2 2 2 2 2

 

Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į...

Gairės: grietinė, lydeka, aliejus, citrina, druska, juodieji pipirai, kvietiniai miltai.

 
Makaronų - grybų troškinys

Makaronų - grybų troškinys

2 2 2 2 2

 

Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų....

Gairės: česnakas, grybai, konservuoti pomidorai savo sultyse, makaronai, pipirai, druska, daržovių ikros.

 
Višta paruošta šventinei progai

Višta paruošta šventinei progai

2 2 2 2 2

 

Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią...

Gairės: vista, prieskoniai, vanduo, majonezas, kiaušinio tryniai, obuolys, pipirai, paprika, petražolės, krapai.

 
Keptos bulvės su mėsa

Keptos bulvės su mėsa

1 1 1 2 2

 

Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti...

Gairės: bulvės, druska, faršas, pienas, sūris.

 
Vegetariškas plovas

Vegetariškas plovas

1 1 2 2 2

 

Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek...

Gairės: ryžiai, šaldytos daržovės, sultinys, vanduo, grietinė, prieskoniai.

 
Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

1 1 1 1 1

 

Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į...

Gairės: lašiniai, grietinė, išvirtos ir sugrūstos bulvės, kiaušiniai, kmynai, krakmolas, svogūnas, virta mėsa.

 
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis

1 1 1 1 1

 

Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir...

Gairės: krevetės, aliejus, česnakas, citrinų sultys, makaronai, Cukinijos.

 
Lašiša su agurkais ir krapais

Lašiša su agurkais ir krapais

1 1 1 1 1

 

Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska...

Gairės: aliejus, citrinos sultys, cukrus, agurkas, lašišos filė, riebi grietinėlė, švieži krapai, sviestas, svogūno laiškai.

 
Faršo krepšeliai

Faršo krepšeliai

1 1 1 1 1

 

Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo...

Gairės: faršas, morka, paprika, sūris, svogūnas, druska, prieskoniai, pomidorų padažas, daržovės.

 
Vištiena gabaliukais

Vištiena gabaliukais

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti...

Gairės: kiaušiniai, krakmolas, lydytas sūris, majonezas, Vištienos krutinėlė.

 
Troškinukas

Troškinukas

1 1 1 1 2

 

Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti...

Gairės: bulvės, Kiauliena, morka, paprika, pomidorai, svogūnas.

 
Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min....

Gairės: aliejus, fermentinis sūris, grietinėlė, Vištienos filė, vištienos prieskoniai.

 
Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais

2 2 2 2 2

 

Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl...

Gairės: Kiauliena, pomidorai, druska, prieskoniai, ryžiai, sultinys, sviestas, svogūnas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų