Bulvių plokštainis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

2 kg bulvių;
druska;
grietinė;
1 kiaušinis;
500 g mėsos troškinimui;
1 stiklinė pieno;
1 svogūnas.

Gaminimas

Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame į bulvių masę, įmušame kiaušinį, pabarstome druskos, išmaišome.

Mėsą skirtą troškinimui dedame į keptuvę ir patroškiname, apibarstome truputėli druska, įpilame kelis šaukštus aliejaus ir pusę stiklinės vandens, troškiname apie 15 min.

Mėsą sudedame į bulvių masę ir išmaišome. Kepame 60 min.
Bulvių plokštainis gaunasi minkštas, purus ir labai skanus.

Gairės: bulvės, druska, grietinė, kiaušinis, mėsa troškinimui, pienas, svogūnas.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Vištienos ir daržoviu troškinys
Bulvių - grybų apkepas
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų