Mišrainė
- Ingredientai
Pusė stiklinės aliejaus;
1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių;
250 g morkų;
1 svogūnas;
1 virtas raudonasis burokėlis;
250 g virtų bulvių su lupenomis.- Gaminimas
-
Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir patroškinamos nedideliame kiekyje vandens, įbėrus šaukštelį cukraus. Virtas burokėlis supjaustomas kubeliais, pašlakstomas actu, pabarstomas maltais kmynais ir paliekamas pusvalandžiui. Aliejuje pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas. Į dubenį dedama bulvės, morkos, žirneliai ir užpilama pakepintais svogūnais. Viskas pasūdoma ir sumaišoma. Paskiausiai sudedami burokėliai, ir dar kartą viskas sumaišoma.
Mišrainė išdėliojama į keraminius dubenėlius, puošiama prieskoniais žalumynais ir morkos “rožyte”. Šią mišrainę galima daryti ir be aliejaus. Tada svogūnas kepinamas svieste, o ant mišrainės supila ½ l grietinės. Grietinę galima sumaišyti perpus su majonezu arba į ją įdėti šaukštą paruoštų krienų.
Gairės: aliejus, konservuoti žalieji žirneliai, morkos, svogūnas, raudonasis burokėlis, bulvės su lupenomis.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Krevečių salotos su kriaušėmis
Krevetes perpilkite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuplautas ir nuluptas kriaušes supjaustykite... |
Graikiškos salotos
Pomidorus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skiltelėmis. Agurką nuplauti, nulupti ir supjaustyti kubeliais.... |
Salotos su lino sėklomis
Kininį grybą užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 30 min. Iš visų ingridientų pagaminti padažą. Salotų lapus... |
Pomidorų salotos su Mocarela
Pomidorus, sūrį supjaustome griežinėliais. Sudėlioti pomidorų ir Mocarelos griežinėlius galite kaip tik norite.... |
Ryžių salotos
Išvirti ir ataušinti ryžius. Kubeliais supjaustyti krabų lazdeles. Ryžius, supjaustytas krabų lazdeles... |
Vyriškos salotos
Jautienos širdį arba kiaulienos liežuvius verdame ne mažiau kaip 2 val. Pievagrybius supjaustome... |
Pusrytinės gaivios salotos
Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |
Tuno salotos
Kietai išvirkite kiaušinius. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, suplėšykite juos... |
Makaronų salotos su žuvimi
Padažui: 200 ml neriebaus majonezo, 100ml natūralaus jogurto, ½ šaukštelio kario, druskos,... |
Vištienos salotos su ananasais
Vištienos krūtinėlę išvirti ir supjaustyti kubeliais. Ananasus supjaustyti kubeliais, žirnelius... |
Salotos su triušiena ir mandarinais
Triušienos mėsą reikia išvirti, druskos įdėti pagal skonį. Išvirtą mėsą, mandarinus ir ananasus... |
Šventinė mišrainė su liežuviu
Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |
Mišrainė su perlinėmis kruopomis ir liežuviu
Liežuvį supjaustom smulkiais kubeliais, sumaišom su perlinėmis kruopomis. Dedam smulkiai supjaustytą... |
Salotinis „Gulbių ežeras"
Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame... |