cepelinai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „cepelinai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „cepelinai“.

Alytaus gimnazistai sukilo: nenori valgyti cepelinų be spirgučių

AlytusPlius.lt redakcija sulaukė neįprasto pagalbos prašymo. Ne vieną laišką atsiuntę Alytaus šv. Benedikto gimnazijos mokiniai tvirtino, kad anksčiau mokyklos valgykloje buvo sudaryta galimybė cepelinus valgyti su spirgučiais, tačiau dabar esą spirgučiai yra uždrausti. Mokinių teigimu, tai yra tarsi pasityčiojimas iš nacionalinio patiekalo ir tvirtino, kad tokia tvarka daugeliui nepriimtina. Atsiuntė laišką „Alytaus šv.
74 2024-05-03

Taip gaminti cepelinus išmokė mama: skonis niekada nenuvilia

„Iš mamos išmokau gaminti ir pačius skaniausius cepelinus ir jais pavaišinti noriu ir Jus. Man atrodo verdant cepelinus svarbiausia gerai paruošta bulvių masė, kad jie būtų minkšti ir lipnūs, o ne kieti, kaip akmuo. Visada cepelinus gaminu proporcija viena dalis tarkuotų ir nusunktų bulvių ir 1/3 dalies virtų ir sumaltų bulvių.
2024-02-16

Taip gaminti cepelinus išmokė draugė: greita ir labai skanu

„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: čiobrelis; kiaušinis; pipirų; druskos; varškės; svogūno; maltos mėsos; druskos; 250 gr krakmolo; 12 vidutinio dydžio bulvių. 6 bulves išvirkite su lupenomis ir  6 nuskuskite.
2024-02-02

Artėja pasaulinė cepelinų diena: pasiruoškite iš anksto

Amerikos lietuvis Juozas Vaičiūnas 2014 metais pirmąjį vasario sekmadienį įgyvendino iniciatyvą visose pasaulio šalyse pradėti švęsti Pasaulio cepelinų dieną. Šią dieną visi raginami kartu su šeima gaminti ir skanauti cepelinus. Nors cepelinų kilmė kelia nemažai diskusijų, viso pasaulio lietuviams didžkukuliai asocijuojasi su nacionaline lietuvių virtuve. Cepelinai nuo seno gaminami dvejopi – iš virtų ir iš žalių bulvių tešlos.
230 2024-02-02
REKLAMA
Cepelinus šeimai paruošite vos už kelis eurus: „Lidl“ bulvės ir mėsa dar pigiau!  Cepelinus šeimai paruošite vos už kelis eurus: „Lidl“ bulvės ir mėsa dar pigiau!

Cepelinus šeimai paruošite vos už kelis eurus: „Lidl“ bulvės ir mėsa dar pigiau!

Ką dažniausiai rekomenduojama paragauti pirmą kartą į Lietuvą atvykusiam svečiui? Cepelinus! Ir ne veltui. Šie apvalaini, minkšti, mėsa ar kitomis gėrybėmis įdaryti kukuliai yra tikras lietuviškos virtuvės pasididžiavimas, valgomas ypatingų švenčių proga.
2024-02-02

Turbo greitas cepelinų receptas: Ilona rekomenduoja 100 proc.

„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: čiobrelis; kiaušinis; pipirų; druskos; varškės; svogūno; maltos mėsos; druskos; 250 gr krakmolo; 12 vidutinio dydžio bulvių. 6 bulves išvirkite su lupenomis ir  6 nuskuskite.
2024-01-19

Šis cepelinų receptas pasiteisina 100 procentų: vadina geriausiu iš visų

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina. Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos. Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako. Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai. Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
2024-01-13
REKLAMA
Cepelinai (nuotr. Shutterstock.com) Cepelinai (nuotr. Shutterstock.com)

Šventėms artėjant – „Etno dvaras“ virtuvės šefas ragina nepamiršti tradicinių patiekalų: pasidalino naudingais patarimais

Galime išgirsti daug skirtingų nuomonių apie tai, kokį patiekalą turėtumėme vadinti nacionaliniu Lietuvos valgiu – vieni mano, kad tai turėtų būti didžkukuliai, kiti teigia, kad tai šaltibarščiai arba bulvių plokštainis. Vis dėlto reprezentatyvi bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta Lietuvos gyventojų apklausa parodė, kad nacionaliniu šalies patiekalu turėtų būti vadinami didžkukuliai. Beveik pusė gyventojų didžkukuliais mėgaujasi mažiausiai kartą per mėnesį, o apskritai jų nevalgo vos 4 proc.
2023-12-19

Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: nenuvilia niekada

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina. Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos. Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako. Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai. Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
2023-11-05

Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: išvirę tirpsta burnoje

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina. Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos. Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako. Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai. Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
2023-09-10
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų