cukinija

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „cukinija“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „cukinija“.

Šie produktai – aukso gysla organizmui: valgykite žiemą

Šaltuoju metų laiku tam tikrų vaisių ir daržovių vartojimas gali padėti išvengti nepageidaujamų ligų. Žiemą atrodo beveik neįmanoma išvengti kokios nors ligos. Nesvarbu, ar tai būtų peršalimas, gripas, ar net Covid-19 – tiesiog šiuo metų laiku mes daug dažniau sergame. Nors vaistai padeda palengvinti ligos simptomus, tačiau kur kas geriau yra užkirsti kelią susirgimui. Peršalimo ligų ne visada pavyksta išvengti, tačiau galime imtis tam tikrų veiksmų, kad sumažintume susirgimo riziką.
2023-12-13

Rikotos mėgėjų dėmesiui: šis pyragas jums patiks

Itališkąjį rikotos sūrį ima mėgti vis daugiau lietuvių. O ar žinojote, kad su šiuo sūriu galima gaminti ne tik makaronus ir pizas, bet ir pyragus? Cukinijų ir rikotos pyragas Jums reikės: Kiaušinio trynys, 1 vnt. Sviestas (formai patepti), 1 v.š. Tešlai: Miltai, 160 gr. Sviestas, 110 gr. Grietinėlė, 60 ml Vanduo, 60 ml Citrinų sultys, 2 a.š. Druska, 1 a.š. Įdarui: Jaunos cukinijos, 2 vnt. Rikotos sūris, 100 gr. Grietinėlė, 60 ml Aliejus, 2 v.š. Česnakai, 1 skilt.
2023-10-30

Ši daržovė – naudingų medžiagų bomba: valgykite į sveikatą

Cukinijos – dar XX a. pradžioje lietuvių daržus pasiekusios daržovės, kurias dėl išskirtinės išvaizdos galime vadinti tikromis daržo karalienėmis. Įdomios formos, tačiau nesumaišomo skonio cukinijos puikiai tinka ir vasariškiems patiekalams gaminti – nuo sočių blynelių iki grilyje keptų užkandžių su rikotos sūriu bei šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pasak gydytojos dietologės dr.
2023-06-30

Jokiu būdu nevalgykite tokių cukinijų: gresia apsinuodijimas

Daugelio lietuvių daržuose karaliauja cukinijos ir kiti moliūginiai augalai. Nors jų nauda organizmui nenuginčijama, svarbu žinoti, kad cukinijose ir kituose moliūginių šeimos augalų vaisiuose gali kauptis sveikatai pavojinga medžiaga.  Holsitinės medicinos terapeutė, fitoterapeutė Kristina Juškienė pasakoja, kad šių augalų vaisiuose gali kauptis kukurbitacinas, kuriuo galima net apsinuodyti.
2023-05-16

Receptas. Pomidorų ir cukinijų apkepas

Rudenį dažnai turime gėrybių iš daržo, o dar gerosios močiutės, mamos mums prideda ir nežinome, ką iš jų daryti. Suvartoti reikia greitai, tad mintis buvo padaryti apkepą. Paprasta, pakankamai greita ir skanu.
2022-02-25

Receptas. Šokoladinis cukinijų pyragas

INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 70 gramų sviesto 200 gramų miltai 1 vienetas cukinijos (maža) 200 gramų šokoladas 35 gramai kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 3 lašai vanilės Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakti kiaušinius, tirpintą sviestą ir cukrų iki purumo. Kitame inde sumaišyti miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
2022-02-04

Receptas. Įdarytos cukinijos

INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos 300 gramų kiaulės faršo 4 žiupsneliai prieskonių 1 vienetas svogūnų 100 gramų sūris 2 žiupsneliai druskos 100 mililitrų vandens 2 valgomieji šaukštai grietinės 3 vienetai konservuotų pomidorų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti maždaug 5 cm ilgio gabalais, juos sustatyti į troškintuvą ar puodą, pabarstyti druska.
2022-02-03

Atskleidė skaniausią cukinijos blynų receptą: tinka ir pietums, ir vakarienei

„Kvapnūs, minkšti ir tinkantys su įvairiausiais padažais. Tokius blynelius galima patiekti ir vakarienei, ir pietums. Jeigu blynus supjaustysite gabalėliais, tuomet bus ir puikus užkandis. Blynams pagaminti rinkitės kietesnį sūrį, tačiau vietoje sūrio galite naudoti ir varškę, tik varškė būtų geriausia sausesnė, kad nesuskystintų tešlos.
2021-08-29

Gardus mėsos ir cukinijos troškinys: sunaudokite vasaros derlių

„Aš cukiniją gal dar ir dėl to labai mėgstu, kad ji tokia universali ir puikiai mėgsta pasislėpti patiekaluose. Nors šeima mano nėra prieš cukiniją taip nusiteikę, kaip prieš moliūgą, bet kartais visai gerai, kai nesupranta, kad valgo cukiniją. Taip nutiko ir šiame troškinyje. Cukiniją sutarkavau burokine traka ir besitroškindama ji virto skaniu padažu“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2021-08-16

Atskleidė, ar sveika valgyti cukinijas: tai žino ne visi

Atrodytų, kad dėl cukinijų neverta per daug sukti galvos. Tačiau jų geroji savybė – chameleoniškas gebėjimas įsilieti į labai daug patiekalų. Yra begalės įvairių kitų pasirinkimų, ką galima pagaminti su cukinijomis ar moliūgais – ir tai ne vien cukinijų duona ar keksiukai. Cukinijos ir kitos panašios daržovės yra kaip maža juoda suknelė – šiuo atveju vertėtų sakyti maža žalia suknelė – tarp visų vasaros daržovių. Galite moliūgą padaryti patiekalo žvaigžde ar paslėpti jį troškinyje ar pyrage.
2021-08-09
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų