REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Seksas (nuotr. 123rf.com)

 Daugelį būsimų mamų kamuoja vienas labai aktualus klausimas – ar saugu mylėtis esant nėščiai?

18

 Daugelį būsimų mamų kamuoja vienas labai aktualus klausimas – ar saugu mylėtis esant nėščiai?

REKLAMA

Šią jautrią temą gaubia labai daug mitų, kurie kartais sukelia juoką. Portalas fabiosa.com  paneigia nevykusius mitus ir pateikia 5 faktus, susijusius su seksu, kuomet pilvelyje auga gyvybė.

1. Užsiimti seksu nėštumo metu yra saugu

Moteris, kurios nėštumas nėra komplikuotas, neturi jokios priežasties nesimylėti. Tiesa, būna situacijų, kuomet patariama nuo to susilaikyti. Sekso vengti reikėtų tada, kai yra ankstyvo gimdymo tikimybė, placenta yra neįprastoje padėtyje, iš makšties teka kraujas arba amniono skystis. Į visus apie seksą nėštumo metu susijusius klausimus su mielu noru jums atsakys jūsų ginekologas.

2. Normalu, kad nėštumo metu jūsų libido yra sustiprėjęs/sumažėjęs

Kadangi laukiantis vaikelio pakinta lytinių hormonų kiekis, normalu, kad moteris gali jausti sustiprėjusį norą mylėtis. Taip pat nenustebti reikėtų šiam polinkiui dingus. Jūsų libido įtakos turi ne tik hormonai, bet ir pakitusi išvaizda.

REKLAMA
REKLAMA

3. Penetracijos metu vaikelis tikrai nebus sužeistas

Daugelį būsimų mamų jaudina ši detalė; jos galvoja, kad sueities metu gali būti pažeistas vaisius. Vis dėlto, būkite ramios: jūsų vaikelį saugo amniono skystis ir stiprūs gimdos raumenys, todėl sekso metu jūsų partnerio penis tikrai nesužeis vaisiaus.

REKLAMA

4. Reikėtų atsižvelgti ir į sekso pozas

Klasikinės sekso pozos jums ir jūsų vaikeliui tikrai nepavojingos. Nerimautų nereikėtų tol, kol jūsų partneris jaučiasi patogiai, tačiau augant jūsų pilvui, gali tekti prisitaikyti prie pakitusios situacijos ir, pavyzdžiui, mylėtis šaukštelio poza, kuomet jūs gulite ant šono, o partneris yra jums už nugaros.

5. Neštumas neapsaugos nuo lytiškai plintančių ligų

Jei jūsų partneris serga lytiškai plintančia liga, nuo sekso reikėtų susilaikyti. Daugelis šių ligų, taip pat ir gonorėja, klamidija, herpesas ir ŽIV bei AIDS, gali labai stipriai pakenkti kūdikiui, sutrikdyti jo vystymąsi.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų