• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.

REKLAMA

Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Bulviniai blyneliai su tofu

Bulviniams blyneliams reikės: 7 bulvės; 200 g tofu; 2 v. š. miltų + apvoliojimui; po žiupsnį druskos ir pipirų; ryšulėlis svogūno laiškų, susmulkintų; aliejus kepimui.

Patiekimui: augalinė grietininėlė ar jogurtas

Kaip gaminti:

1. Bulves išverdame su lupena. Kiek pravėsus, nulupame ir sutriname grūstuve.

2. Tofu sutrupiname (šakute ar pirštais) ir suberiame į bulves. Ten pat suberiame miltus, druską, pipirus ir maždaug pusę svogūno laiškų (kitą dalį pasiliekame puošimui). Išmaišome, bet nepersistengiame.

3. Suformuojame blynelius, juos lengvai apvoliojame miltuose (perteklių nupurtome) ir kepame aliejumi pašlakstytoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.

REKLAMA
REKLAMA

4. Patiekiame su augaline grietine ar jogurtu ir užberiame likusius svogūno laiškus.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Valgykime Sveikiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų