• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – obuolių pudingu su karamele ir rudeniniu vištienos troškiniu su grybais ir sviestiniais pyragėliais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – obuolių pudingu su karamele ir rudeniniu vištienos troškiniu su grybais ir sviestiniais pyragėliais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Pasigaminę šiuos patiekalus nepasigailėsite, nes jį pasigardžiuodama valgys visa šeima!

Obuolių pudingas su karamele

Jums reikės:

  • 6 vnt. vidutinio dydžio obuolių;
  • 200 g cukraus;
  • 3 valg. š. klevų sirupo;
  • 30 g sviesto;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto;
  • 2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių;
  • 200 ml pieno;
  • 240 g kvietinių miltų;
  • 2 arb. š. sodos;
  • 1 valg. š. obuolių sidro acto;
  • Nedidelio  gabalėlio sviesto kepimo formos ištepimui.

Sirupui reikės:

  • 100 ml riebios grietinėlės;
  • 200 g nerafinuoto cukranendrių cukraus;
  • 60 sviesto;
  • Žiupsnelio druskos.

Gaminimas. Karamelizuokite obuolius. Obuolius sutarkuokite per vadinamą burokinę tarką ir atidėkite trumpam į šalį. Į keptuvę suberkite cukrų, supilkite klevų sirupą ir kaitinkite ant nestiprios kaitros, kol cukrus ištirps. Maišykite, kad nepridegtų.

REKLAMA
REKLAMA

Cukrui ištirpus sudėkite sviestą, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite tarkuotus obuolius, įpilkite vanilės ekstrakto, išmaišykite ir troškinkite apie 5-7 minutes, kol obuoliai išgarins dalį drėgmės. Gautą masė atvėsinkite iki kambario temperatūros.

REKLAMA

Į atvėsusią obuolių masę įmaišykite kiaušinius ir pieną. Tuomet suberkite išsijotus miltus ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Į stiklinę suberkite sodą, užpilkite ją obuolių sidro actu ir greitai išmaišius supilkite iškart į obuolių masę ir tuoj pat viską permaišykite.

Kepimo formą (mes naudojome 25 cm x 35 cm dydžio formą) ištepkite sviestu ir sudėkite obuolių masę. Taip paruoštą pyrago masę dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija, šiek tiek žemiau nei orkaitės viduryje. Kepkite 25-30 minučių, kol patikrinus su pagaliuku jis liks sausas ir pyragas bus iškepęs.

REKLAMA
REKLAMA

Paruoškite sirupą. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite cukrų ir vis pamaišant kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada sudėkite sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant vidutinės kaitros 5-7 minutes, kad sutirštėtų.

Dar karštą iškepusį pyragą subadykite ir užpilkite paruoštu sirupu. Sirupui susigėrus skanaukite pyragą su ledais ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus!

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Sviestiniams pyragėliams reikės:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  • 320 g kvietinių miltų;
  • 20 g kepimo miltelių;
  • 2 arb. š. druskos;
  • 120 g labai šalto sviesto;
  • 220 g grietinės.

Troškiniui reikės:

  • 1 vnt. morkos;
  • 1 vnt. saliero stiebo;
  • 1 vnt. svogūno;
  • Nedidelio gabalėlio sviesto;
  • 3-4 vnt. skiltelių česnako;
  • 2 valg. š. miltų;
  • 0,5 l sultinio;
  • 3 vnt. virtos vištienos krūtinėlės (500g nevirtos);
  • 1 stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 300 g voveraičių ar kitų mėgstamų grybų;
  • 100 ml grietinėlės;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Taip pat reikės:

REKLAMA
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio plakinio.

Gaminimas. Paruoškite tešlą pyragėliams. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per „burokinę“ tarką sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Tuomet į mišinį supilkite grietinę ir tešlos kapoklės arba peilio pagalba kapodami išmaišykite tešlą.

Rankomis iš tešlos suformuokite storą stačiakampį ir perskirkite jį į tris dalis. Uždėkite jas vieną ant kitos ir suspauskite suformuodami vientisą stačiakampį, maždaug 2-3 cm storio. Taip paruoštą tešlą padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad gerai atvėstų.

REKLAMA

Paruoškite troškinį. Morką, salierą ir svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepinkite svieste kol daržovės suminkštės, o svogūnai taps skaidrūs.

Sudėkite traiškytą česnaką ir maišydami kepkite dar 1 minutę. Suberkite miltus ir nuolat maišydami kepinkite apie 1 minutę ir tuomet per kelis kartus, vis pamaišant supilkite sultinį.

Viską gerai išmaišius sudėkite smulkintą vištieną, žirnelius ir grybus, išmaišykite ir palikite pasitroškinti apie 10 minučių, kol sultinys šiek tiek nugaruos ir padažas patirštės. Tada supilkite grietinėlę, įberkite žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų ir išjunkite kaitrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš atšalusios tešlos išspauskite pyragėlius ir dėkite tiesiai į troškinį panardinant iki pusės ar net šiek tiek daugiau. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir taip paruoštą troškinį su pyragėliais dėkite kepti į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 15 minučių.

Troškinį patiekite kartu su pyragėliais. Skanaus!

„Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų