• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Obuolių actas – tai acto rūšis, gaminama iš sutrintų fermentuotų obuolių, mielių ir cukraus. Jis naudojamas salotų padažų ar marinatų gamybai, o kai kurie jį renkasi gerti tiesiog vieną.

Obuolių actas – tai acto rūšis, gaminama iš sutrintų fermentuotų obuolių, mielių ir cukraus. Jis naudojamas salotų padažų ar marinatų gamybai, o kai kurie jį renkasi gerti tiesiog vieną.

REKLAMA

„Išbandžiau naują obuolių acto versiją – jau pasigamintą savo obuolių actą pakvepinau levandomis. Išbandžiau įpilama kaip skalavimo priemonę į skalbimo mašiną. Nuostabu – skalbiniai švelniai kvepia levandomis“, – rašoma socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Mano žolelės“. 

Obuolių actas kvepiantis levandomis 

Gaminimo procesas lengvas, bet ilgas. Į stiklainį sudėjau džiovintus levandų žiedus – 1/4 stiklainio. Užpyliau savo pasigamintu obuolių actu. Sandariai užsukau, palikau virtuvėje stovėti bent 2 savaites.  

Man atrodo, kad aš vis laikau ilgiau, nei randu receptuose. Bet reiktų bent dvi savaites laikyti. Galima vis atsukus pauostyti, ar jau levandomis kvepia.   Tada nukošti, supilstyti į butelius ir sandariai užkimšti. Į skalavimo stalčiuką pilu gausiai acto – beveik pilną.  

REKLAMA
REKLAMA

Rozmarinas – pasitarnaus

Galima kvepinti ir rozmarinu. Plaukų skalavimui. Vis prisimenu „Ajurvedos“ kirpyklą Briuselyje, kur plaukus, prieš kerpant ne plaudavo, o rozmarinų aliejumi sutepdavo. Rozmarinai labai gerai galvos odai, kaip ir actas plaukams.  

REKLAMA

Galima pabandyti rozmarinų acto pasidaryti. Dar nebandžiau. Kai kada pabandysiu, parašysiu. O apie actą su apelsinų žievelėmis, eglių spygliais jau esu rašiusi.

Šiuos naudoju vonios, virtuvės, dušo kabinos, tualeto, veidrodžių, stiklo valymui. Smagių eksperimentų. Ypač kai orai į lauką nekviečia, – rašoma socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Mano žolelės“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų