• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankščiau temstant vis daugiau laiko praleidžiama namuose, o atvėsę orai neretai kviečia ir save pamaloninti šiltu, ką tik iš orkaitės ištrauktu desertu. TV3 laidoje „Į sveikatą“ Neringa Zeleniūtė pasidalijo būtent tokio pyrago receptu.

Ankščiau temstant vis daugiau laiko praleidžiama namuose, o atvėsę orai neretai kviečia ir save pamaloninti šiltu, ką tik iš orkaitės ištrauktu desertu. TV3 laidoje „Į sveikatą“ Neringa Zeleniūtė pasidalijo būtent tokio pyrago receptu.

REKLAMA

Nenusivylusia namų šeimininke save vadinanti N. Zeleniūtė pasakojo, kad kepintas „Baskų“ pyragas yra daug paprastesnis nei įprastinis sūrio pyragas, todėl jį pasidaryti neužtruks. 

Šiam pyragui jums reikės:

Kreminio sūrio – 1 kg

Druskos – 1 šaukštelio

Vanilinio cukraus – 1 šaukštelio

Cukraus – 300 g

Kiaušinių – 6 vnt.

Riebios grietinėlės – 300 ml

Miltų – 40 g

Citrinos žievelės

Kaip gaminti?

Iš pradžių į dubenį dedame kreminį sūrį, tada cukrų, įtarkuojame citrinos žievelės ir viską išplakame. Plakimo metu po vieną mušame kiaušinius, prieš dėdami kitą kiaušinį šiek tiek palaukiame. Toliau plakant beriame miltus ir pilame grietinėlę.

Tada viską supilame į formą, padengtą kepimo popieriumi. Pyrago masę dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200–220 laipsnių temperatūros, vėliau temperatūrą šiek tiek pamažiname, kad nepradėtų degti pyrago viršus.

REKLAMA
REKLAMA

Pyragą kepame 1 valandą.

Koks pagardas tiktų prie šio pyrago, žiūrėkite vaizdo įraše, esančiame straipsnio pradžioje. 

Laidą „Į sveikatą“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 9 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „Į sveikatą“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų