REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytais daugelis skuba į darbą, nuvežti vaikus į mokyklą ar tvarkyti reikalų – tokiomis dienomis nelieka laiko ramiai papusryčiauti, todėl griebiame tai, kas pasitaiko po ranka. Tačiau ekspertas įspėja skubančius nevalgyti pusryčiams vieno vaisiaus.

Rytais daugelis skuba į darbą, nuvežti vaikus į mokyklą ar tvarkyti reikalų – tokiomis dienomis nelieka laiko ramiai papusryčiauti, todėl griebiame tai, kas pasitaiko po ranka. Tačiau ekspertas įspėja skubančius nevalgyti pusryčiams vieno vaisiaus.

REKLAMA

Ne vienas lėkdamas pro duris griebia bananą, kurį suvalgo keliaujant, kur reikia. Bananai yra populiarus pusryčių pasirinkimas, nes juos patogu valgyti, be to, jie maistingi.

Tačiau, pasak gydytojo, bananas iš tikrųjų gali būti ne pats geriausias pasirinkimas pusryčiams tomis dienomis, kai skubate ir neturite laiko prisėsti ir ramiai pavalgyti.

Nors bananuose gausu kalio ir vitamino B6, juose nėra cholesterolio ir natrio, todėl šis vaisius nepadės palaikyti pakankamo energijos lygio visą dieną, rašo express.co.uk.

Vien bananai nėra geras pasirinkimas

Mitybos ekspertas dr. Darylas Gioffre, kalbėdamas su „Byrdie“, paaiškino: „Bananai atrodo kaip puikus pusryčių pasirinkimas, kai skubame, tačiau atidžiau pagalvoję suprasite, kad vien bananai nėra geras pasirinkimas, nes juose yra 25 proc. cukraus ir jie yra vidutiniškai rūgštūs.

REKLAMA
REKLAMA

Jie jums suteiks greitą energijos šuolį, tačiau netrukus būsite pavargę ir vėl jausitės alkani.“

Vaisiai ir daržovės neabejotinai yra svarbi sveikos ir subalansuotos mitybos dalis. Todėl svarbu suprasti eksperto žodžius teisingai – jis nesako, kad turėtumėte visiškai atsisakyti bananų ir jų nebevalgyti.

REKLAMA

Tačiau svarbu bananus vartoti kartu su kitais maisto produktais, kad išvengtumėte staigaus energijos lygio sumažėjimo ir neįvyktų cukraus kiekio kraujyje šuolis. Jei pasirinksite tinkamus produktus, energijos užteks daug ilgiau, efektas nebus laikinas.

Jis sakė: „Pusryčiams valgant vien tik bananą, be kitų produktų, kuriuose gausu sveikų riebalų, prarandama daug bananų teikiamos naudos, o cukraus kiekis kraujyje ir rūgštingumas padidėja.“

Norint to išvengti, dr. D. Gioffre rekomendavo bananus valgyti kartu su produktais, kurie neutralizuotų rūgštį ir sulėtintų cukraus apykaitą. Puikūs sveikų riebalų šaltiniai yra riešutai, sėklos, avokadai, alyvuogės ir kiaušiniai.

Ekspertas paaiškino: „Kadangi bananai yra rūgštūs, norėdami gauti naudingų kalio, skaidulų ir magnio, bet nepatirti staigaus cukraus kiekio šuolio, turite neutralizuoti rūgštį.“

nori pasakyti,kad bananai kuriuos mes valgom Lietuvoj,sveikatos saltinis.Zmogau,nejuokink!Pripumpuoti chemijos ,pesticidu ir kurie sunoksta dirbtiniu budu keliaudami i Europa.Ir juose jau jokio vitamino nerasta.Tas tavo zmogus tikrai ne Lietuvoj ar EU buvo pasiklydes ir valge bananus.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų