REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant bauginančiai Helovino nakčiai restoranuose specialiai koreguojamas meniu, o užkandžių gamintojai vos spėja suktis tenkindami net ir šiurpiausius klientų norus. Įprasti patiekalai virsta vaiduokliais, vampyrais, raganomis ar krauju pasruvusiomis akimis.

Artėjant bauginančiai Helovino nakčiai restoranuose specialiai koreguojamas meniu, o užkandžių gamintojai vos spėja suktis tenkindami net ir šiurpiausius klientų norus. Įprasti patiekalai virsta vaiduokliais, vampyrais, raganomis ar krauju pasruvusiomis akimis.

REKLAMA

Vis dėlto, Heloviną švęsti nusiteikę gyventojai šiemet išlaidauja kiek mažiau nei pernai.

Liepsnojančios demono širdies išdrįs paragauti tik drąsiausi... o Helovino naktį restoranai ruošiasi ne vieno kliento drąsą patikrinti – kuriami meniu ir smalsumą žadina, ir baugina.

Patiekalai primena šiurpnakčio siaubinguosius personažus. Čia šėlsta vampyrai, vaiduokliai, drakulos, daug kraujo ir juodos spalvos. O užkandžių lėkštėse – visi raganų kauleliai ir atributai surinkti: „Į užkandžių lėkštę – raitosi gyvatės, raganų pirštai, vampyro akys, raganų šluotos.“

O moliūgas – tikras Helovino karalius – karaliauja ne tik restoranų prieigose, dabindamas erdves, bet ir meniu išskirtinę vietą užima – iš jo kasmet kuriami vis nauji patiekalai.

REKLAMA
REKLAMA

„Siūlome tradiciškai trintą moliūgų sriubą, nes visi kiemai pilni moliūgų ir galvojame kaip juos teisingai sunaudoti, moliūgų pyrago, moliūgų kukulaičių, turime naujieną – moliūgų švilpikai, panašūs kaip bulvių švilpikai, bet su moliūgais, ir turime kraujinių vėdarų, šitas patiekalas labai tinkamas šitam metui“, – teigia restorano „Bernelių užeiga“ maisto technologė Rasa Vasiliauskaitė.

REKLAMA

Kavinių atstovai sako, kad gyventojai, nors ir taupo, pramogų pasiilgę, tad ruošiasi švęsti baisybių ir gąsdinimų kupiną Helovino vakarą – kai kur vietų jau sunku ir gauti – vilioja ir neįprasti patiekalai, ir smagi programa.

„Populiarėja naujienos, tenka kažką kitko galvoti, tiek pavadinimus – „drakula“ ar „vampyras“, kad žmones suviliotų. Tuose taškuose, kur darome teminį vakarėlį, jau praktiškai pilna žmonių, visos vietos rezervuotos iš anksto“, – sako restorano „Bernelių užeiga“ direktorius Adas Jazbutis.

REKLAMA
REKLAMA

O užkandžių gamintojai irgi vos spėja suktis pakuodami šiurpiuosius rinkinius siaubo nakčiai, juos dabina kaukolėmis, vaiduokliais ar vilioja netikėtais ingredientų skoniais: „Dedame vištieną plėšytą su četniu, uždedame viršūnėlę. Ir turime mini šiurpnakčio moliūgėlį.“

O bijančius pragaro liepsnų gomuryje, ramina – užkandžiai ne degina, o stebina.

„Daugiau yra neįprastas skonis, mano nuomone, 95 procentų nelabai mėgsta aštrumo, bet mes visada šalia esame padėję, jei norės žmogus, užsidės“, – tvirtina „OneBite“ virtuvės šefas Nerijus Kunkulis.

Helovino vakarėliams ruošiasi ir įmonės, ir draugų kompanijos. Kai kurie užsakinėja ir ne po vieną rinkinį, bet didžioji dalis neišlaidauja – išleidžia mažiau nei ankstesniais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagrinde perka į ofisus, daug kas nešasi į šventę, kaip dovanėlę. Mes darome limituotus rinkinius, tai kol kas užsakymų turime, aišku, matosi, kad žmonės taupo, norėtųsi daugiau tų rinkinukų“, – sako N. Kunkulis.

O dauguma gyventojų džiaugiasi, kad virtuvės šefai įvairiomis progomis stebina savo išmone, taip net tradicinis patiekalas, jei neįprastai papuoštas, tarsi įgauna kitokį skonį:

„O kokį patiekalą smagiau valgyt, pavyzdžiui, blyną ar paprastą, ar kaip vaiduoklį? – Vaiduoklį ar vampyrą, tiesiog gražiau, įdomu ir lyg naujas patiekalas.“

„Aš senas žmogus, aš nemėgstu Helovino, man tai ne mūsų šventė, ne Lietuvoj, neįprasta.“

REKLAMA

„Smagu, įdomu. – Ar išdrįstumėt valgyt kokį liepsnojantį patiekalą? – Nežinau.“

„Atkreiptų dėmesį, būtų kažkas kitaip, kažkas naujau.“

„Raganų tuos pirštelius tai valgyčiau, nes jie, žinau, labai skanūs.“

O šiurpiausią metų vakarą restoranai baugins ne tik neįprastais patiekalais, klientus pasitiks ir raganomis, vaiduokliais ar demonais virtę darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų