• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūčioms norite nustebinti savo šeimą? Tuomet išbandykite iškepti šiuos pyragėlius su grybais, kurių skonis tikrai jūsų nenuvils. 

Kūčioms norite nustebinti savo šeimą? Tuomet išbandykite iškepti šiuos pyragėlius su grybais, kurių skonis tikrai jūsų nenuvils. 

REKLAMA

Tešlai: 450500 g miltų; 200 g sviesto (galima perpus su kepinių margarinu); 4 valg.š. grietinės; žiupsnis druskos.

Įdarui: ~ 0.5 l virtų grybų; 1 svogūnas; 1/2 morkos; druska; pipirai; truputis aliejaus; kiaušinis aptepimui.

GAMINIMAS 

Miltus išsijojame į dubenį, vis pamiltuojant sutarkuojame šaltą sviestą burokine tarka ir ranka trupiname miltus su sviestu iki trupinukų. Sudedame grietinę ir suminkome tešlą. Tešlą suspaudžiame į rutulį ir padedame į šaldytuvą mažiausiai 2 val.

Grybus sumalame stambiai arba susmulkiname peiliu. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Svogūną ir morką pakepiname, sudedame grybus, druską, pipirus. Atvėsiname.

REKLAMA
REKLAMA

Tešlą susiskirstome į nedidelius apvalis vienodus gabalėlius. Juos kočiojame, dedame įdaro ir užlankstome vokeliu arba kaip kibinus. Padarytus pyragėlius dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę, aptepame išplaktu kiaušiniu, galime apibarstyti sezamu, kmynais ar žolelėmis. Kepame iki 180–190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–30 min, kol gražiai pagelsta. Puikus užkandis namuose, vakarėlyje, kelionėje ar iškyloje gamtoje.

Autorius: tinklaraštis Taip norėjau

 

Siūlyčiai autoriui susipažnti su Kūčių patiekalais ir tada skelbti
Ar tikrai galima naudoti šiuos produktus kaip sviestą, grietinė , kiaušinį per kūčias?
Daugiau kalėdinių receptų ponios !!!!!&
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų