• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.

Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.

REKLAMA

Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. 

O antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms. 

Mini mėsainiai su jautiena 

Jums reikės: 

  • 300 g brandintos maltos jautienos; 
  • 1 vnt. kiaušinio; 
  • 7 vnt. mažų agurkėlių – karnišonų; 
  • 200 g pelėsinio sūrio; 
  • 2 v. š. karamelizuotų svogūnų; 
  • juodųjų pipirų pagal skonį; 
  • druskos pagal skonį; 
  • 14 vnt. pyragėlių; 
  • 14 vnt. vyšninių pomidoriukų; 
  • 25 g kalendros; 
  • 7 vnt. plono lydyto sūrio gabaliukų; 
  • 5 vnt. šparagų. 

Gaminimo eiga: 

Maltą jautieną sudedame į dubenį, įmušame kiaušinį, sudedame kiek patrupinę pelėsinį sūrį, smulkiai supjaustome karnišonus, sudedame karamelizuotus svogūnus, beriame juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Masę kruopščiai išminkome. Suformuojame nedidelius kotletukus ir kepame orkaitėje 180 laipsnių temp. 10-15 min.

REKLAMA
REKLAMA

Imame pyragėlius, pjauname juos per pusę ir darome burgeriukus: ant antrosios puselės dedame šviežios kalendros lapelius, uždedame kotletuką, gabalėlį plono lydyto sūrio, uždedame pyragėlio kepuraitę.

REKLAMA

Ant iešmelio veriame mažą vyšninį pomidoriuką, gabalėlį šparago ir perveriame burgeriuką. Pasigaminame tiek burgeriukų, kiek turime pyragėlių. Tokius burgeriukus Robertas pataria valgyti kaip šaltą užkandį. Skanaus! 

Įdaryta kiauliena su ožkų sūriu ir pistacijomis 

Jums reikės: 

  • 200 g pistacijų; 
  • 150 g ožkų sūrio; 
  • 2 vnt. kiaulienos išpjovos; 
  • 4 vnt. tableteli (susuktų) makaronų; 
  • 150 g pelėsinio sūrio; 
  • 150 ml grietinėlės; 
  • 200 g šparagų; 
  • 150 g vyšninių pomidoriukų; 
  • kelių vnt. baziliko lapelių. 

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga: 

Pirmiausia, pasiruošiame įdarą: ožkų sūrį, pasmulkintus pistacijų riešutus ir susmulkintą baziliką kruopščiai išmaišome. Viskas, įdaras pagamintas.

Įpjauname kiaulieną taip, kad būtų galima sudėti įdarą: sudedame ir perveriame nedideliu iešmeliu ir kepame įkaitintoje keptuvėje.

Rekomenduojame kepant mėsą pagardinti kavos ir pipirų užpilu, kurį galite pasigaminti patys. Bet jei ir nepagardinsite, patiekalas vis tiek puikiai pavyks. Iškepusią kiaulieną dedame į orkaitę ir kepame 7-8 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruošiame padažą: į įkaitintą keptuvę pilame grietinėlę, dedame pelėsinio sūrio, supjaustytus šparagus, ir išvirtus makaronus. Viską išmaišome.

Patiekalas pagamintas, liko serviruotė: į lėkštę dedame padažą su makaronais, papuošiame vyšniniais pomidoriukais, dedame iškeptą mėsą, užberiame pistacijų riešutus, užpilame šlakelį baziliko aliejaus ir papuošiame baziliko lapeliais. Skanaus! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų