• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas lankėsi Birštone. Įkvėpti šio miesto apylinkių vedėjai žiūrovus nustebino paruošę pitą su kiaulienos sprandine ir tzatziki padažu. Kviečiame išbandyti šį receptą bei juo pasimėgaut ir tv3.lt skaitytojus!

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas lankėsi Birštone. Įkvėpti šio miesto apylinkių vedėjai žiūrovus nustebino paruošę pitą su kiaulienos sprandine ir tzatziki padažu. Kviečiame išbandyti šį receptą bei juo pasimėgaut ir tv3.lt skaitytojus!

REKLAMA

30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.

Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.

Pita su kiaulienos sprandine ir tzatziki padažu

Ingredientai:

  • 25 g viso grūdo kvietinių miltų;
  • 200 g šviesių kvietinių miltų;
  • 170 g vandens;
  • 7 g mielių;
  • 20 g alyvuogių aliejaus;
  • „Mėsos brolių“ marinuotas sprandinės kepsnys „Pipirinis“;
  • 80 g natūralaus jogurto;
  • 1 raudonas svogūnas;
  • 120 g šviežių agurkų;
  • Rukola;
  • Citrinos žievelė;
  • Citrinos sultys;
  • Mėta;
  • Kalendra;
  • Bazilikas;
  • Petražolės;
  • Rukola;
  • Pipirai ir druska.

Gamyba:

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia pasigaminame pitos tešlą. Į indą sudedame miltus, pilame vandens, tada sudedame mieles ir įpilame aliejaus. Viską sumaišome ir paliekame apie 1,5 val. kad tešla iškiltų.

REKLAMA

Kol tešla kyla, pasigaminame tzatziki padažą. Į indą sudedame sutarkuotus agurkus, natūralų jogurtą, dalį mėtos, kalendros, baziliko, įspaudžiame citrinos sulčių ir patarkuojame citrinos žievelės. Tuomet pagardiname druska ir pipirais bei viską išmaišome. 

Į įkaitintą grilių dedame kepti „Mėsos brolių“ kiaulienos kepsnius. Tuomet iš tešlos formuojame apvalius blynus ir dedame kepti šalia kepsnių. Kadangi pitos iškepa greičiau, joms iškepus uždengiame drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų. Iškepus kepsniams, juos supjaustome plonomis juostelėmis ir tada pradedame formuoti pitą.

REKLAMA
REKLAMA

Pitą formuojame taip: į pitą dedame rukolos salotų, tzatziki padažą, tada dedame 3-4 juostelės mėsos, ant viršaus uždedame kalendros, mėtos, baziliko, supjaustytą raudoną svogūną ir apšlakstome citrinos sultimis. Lenkiame per pusę ir ragaujame!

Skanaus!

„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų