• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis rudeninis troškinys patiks visai šeimai: gaminimo eiga nustebins

Grybais kvepiantis, vaikystę primenantis, labai aromatingas vištienos troškinys tikrai tiks ir patiks visai šeimai. O kad būtų dar skaniau TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjas parodys, kaip kartu su troškiniu pasigaminti ir sviestinius pyragėlius, kurie iškepę troškinyje suteiks papildomo skonio bei tekstūros.

Grybais kvepiantis, vaikystę primenantis, labai aromatingas vištienos troškinys tikrai tiks ir patiks visai šeimai. O kad būtų dar skaniau TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjas parodys, kaip kartu su troškiniu pasigaminti ir sviestinius pyragėlius, kurie iškepę troškinyje suteiks papildomo skonio bei tekstūros.

REKLAMA

Sviestiniams pyragėliams reikės:

320 g kvietinių miltų

20 g kepimo miltelių

2 arb. š. druskos

120 g šalto sviesto

220 g grietinės 

Troškiniui reikės:

1 vnt. morkos

1 vnt. saliero stiebo

1 vnt. svogūno

Nedidelio gabalėlio sviesto

3–4 vnt. skiltelių česnako

2 valg. š. miltų

0,5 l sultinio

3 vnt. virtos vištienos krūtinėlės (500g nevirtos)

1 stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių

300 g voveraičių ar kitų mėgstamų grybų

100 ml grietinėlės

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Taip pat reikės:

1 vnt. kiaušinio plakinio

Gaminimo eiga:

Paruoškite tešlą pyragėliams. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per „burokinę“ tarką sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Tuomet į mišinį supilkite grietinę ir tešlos kapoklės arba peilio pagalba kapodami išmaišykite tešlą. Rankomis iš tešlos suformuokite storą stačiakampį ir perskirkite jį į tris dalis. Uždėkite jas vieną ant kitos ir suspauskite suformuodami vientisą stačiakampį, maždaug 2–3 cm storio. Taip paruoštą tešlą padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad gerai atvėstų.

Paruoškite troškinį. Morką, salierą ir svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir apkepinkite svieste kol daržovės suminkštės, o svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite traiškytą česnaką ir maišydami kepkite dar 1 minutę. Suberkite miltus ir nuolat maišydami kepinkite apie 1 minutę, o tada per kelis kartus, vis pamaišant supilkite sultinį. Viską gerai išmaišius sudėkite smulkintą vištieną, žirnelius ir grybus, išmaišykite ir palikite pasitroškinti apie 10 minučių, kol sultinys šiek tiek nugaruos ir padažas patirštės. Tada supilkite grietinėlę, įberkite žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų ir išjunkite kaitrą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš atšalusios tešlos išspauskite pyragėlius ir dėkite tiesiai į troškinį panardinant iki pusės ar net šiek tiek daugiau. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir taip paruoštą troškinį su pyragėliais dėkite kepti į iki 220 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 15 minučių.

Troškinį patiekite kartu su pyragėliais.

Daugiau detalių, kaip pagaminti tešlą sviestiniams pyragėliams, išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.

 

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų