Trečiadienio vakarą įvyko oficialus įvairių šalių virtuvių skonius sujungiančio restorano „Bola“ atidarymas. Daugelio gurmanų širdis jau spėję užkariauti ryškiaspalviai dubenėliai suviliojo būrį garsenybių. Jos panoro įvertinti šį ne tik skanų, bet ir labai fotogenišką patiekalą.

 Socialinių tinklų žvaigžde tapusį ryškiaspalvį patiekalą įvertino ir garsenybės (nuotr. Organizatorių)

Socialinių tinklų žvaigžde tapusį ryškiaspalvį patiekalą įvertino ir garsenybės (nuotr. Organizatorių)

Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūręs restoranas svečius vaišino patiekalais iš meniu: ryžių dubenėliais su traškia kario vištiena, marinuota lašiša, keptu varškės arba tofu sūriu, vegetariškais kepsneliais, rašoma pranešime spaudai.

Egzotiškiems skoniams neatsispyrė Kristina Tarasevičiūtė, Redita Dominaitytė su dukra, Kamilė Kanapeckaitė, Deimantė Kazėnaitė, Inga Gaižauskienė ir Jeanas Claude'as Edorhas su dukra, Saugirdas Vaitulionis, Justina Ieva Steponavičiūtė su seserimi Jūrate Steponavičiūte, Inga Žuolytė su vyru ir sūneliu, Kristina Kaikarienė, Teresa Ulozienė.

D. Kazėnaitė – svarbiausia pavalgius jaustis gerai

Vizažistė D. Kazėnaitė pasakojo, kad pirmą kartą šių dubenėlių paragavo Lietuvoje. Jie iš karto užkariavo maisto mylėtojos širdį. Žinomai merginai tai puikus maistas po sporto, kai nori skaniai pavalgyti be sąžinės graužaties. Deimantė sakė, kad labiausiai ji nemėgsta monotonijos maisto racione, todėl kiekvieną dieną renkasi vis skirtingus patiekalus.

REKLAMA

„Labai mėgstu patiekalus, kuriuose daug daržovių. Jų pavalgiusi jaučiuosi geriausiai. Žiūriu, ką valgau ne todėl, kad rūpėtų kilogramai. Man svarbiausia gera savijauta. Galiu viską valgyti – vis tiek sversiu 50 kilogramų. Tačiau blogai jausiuosi. Man labai nepatinka būti apsunkusiai nuo maisto. Pirmenybę teikiu sportiškam lieknumui“, - pasakojo D. Kazėnaitė, renginyje valgiusi patiekalą be gliuteno.

K. Kaikarienė – kas dieną du litrai specialaus gėrimo

Renginių planuotoja K. Kaikarienė pasakoja, kad daugiausiai jos maisto racione yra daržovių. Moteris ypatingai mėgsta špinatus, burokėlius. Vakarais K. Kaikarienė valgo ananasą, o per dieną išgeria du litrus agurko, citrinos ir imbiero gėrimo. Sveikai maitintis K. Kaikarienei nėra sunku, nes toks maistas jau yra tapęs kasdienybe ir geros savijautos garantu.

„Labai mėgstu kuo mažiau apdirbtus maisto produktus. Todėl ryžių dubenėlyje man labai patiko lašiša, jautėsi kiekvieno ingrediento skonis. Tą labai vertinu maiste. Labai nemėgstu persūdyto, pervirto, perkepto maisto. Viskas turi būti kuo natūraliau, turiu žinoti, ką valgau”, - pasakojo K. Kaikarienė, leidžianti sau pasilepinti ir desertais. Svarbiausia, kad juose būtų kuo daugiau vaisių, nebūtų per saldūs.

Fotogeniškas maistas

Šis patiekalas žaibiškai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Itin fotogeniškas patiekalas tapo socialinių tinkle žvaigžde, žmonės mielai dalinosi ryškiaspalviais dubenėliais savo anketose. Restorano įkūrėjai džiaugiasi, kad ir lietuviai įsileido dubenėlius į savo mėgstamiausių

REKLAMA

patiekalų sąrašą. Tai jau antrasis „Bola“ restoranas sostinėje ir, kaip tikisi, ne paskutinis. „ Be to, tai tikrai skanus ir labai fotogeniškas patiekalas. Juk dabar pirmiausia maistas nufotografuojamas, patalpinamas į socialinius tinklus ir tik tada valgomas. Šiandien žmonės mėgsta maistą, kuris atrodo gražiai ir traukia dėmesį. Deriname gražų vizualinį pateikimą, gerą skonį ir kokybę. Patiekalas sveria beveik puse kilogramo, todėl klientas iš restorano išeina sotus“, – pasakojo restorano šefas Dovydas Vaisovas.

Lietuviai mėgsta lašišą

Jis pastebi, kad populiariausi dubenėliai yra su marinuota lašiša ir vištiena. Vis labiau populiarėja ir veganiški variantai. Kiekvieną mėnesį komanda paruošia po naują dubenėlį, o jei jis prigyja – restorano svečiai gali jį rasti meniu ir ilgesnį laiką. Ryžių dubenėlyje yra septyni ingredientai, o jo pagrindas ryžiai arba bolivinė balanda.

„Į kiekvieną dubenėlį įdedame ingredientą, kuris stebina ir nenuvilia skoniu. Viename pritaikėme marinuotą arbūzą, aštriame variante derėjo švelniai marinuotas melionas. Mūsų meniu – eklektiškas, nesistengiame prisirišti prie vienos šalies virtuvės. Eksperimentuojame, inspiracijos semiamės keliaudami, žiūrime, kas patiems patinka“, – pasakoja virtuvės šefas, patirties sėmęsis ir įvairiuose Londono restoranuose.

Oho
2019-09-05 16:35:36
Kiek veltui prisirinko pavalgyt.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Oho 2019-09-05 16:35:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Kiek veltui prisirinko pavalgyt.   ATSAKYTI

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Iš garsaus virtuvės šefo lūpų – stebuklingas receptas peršalimui gydyti (nuotr. stop kadras)
Lietuvoje jau ne vienerius metus gyvenimą kuriantis italų šefas Gian Luca Demarco neslepia – nepaisant to, kad jo šeimos rajonas Turine dėl šiuo metu plintančio koronaviruso ...
Dijoros Petrikonytės suknelė išryškino tobulą figurą
Modelis ir viena iš TV3 laidos „Gero vakaro šou“ vedėjų Dijora Petrikonytė kiekvieną trečiadienį televizijos žiūrovus žavi savo nuostabia šypsena, o šįkart grakščias jos kūno ...
„Vedybos, skyrybos ir barsukas“ filmo premjera (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)
Šį trečiadienio vakarą sostinėje įvyko ilgai laukta premjera „Vedybos, skyrybos ir barsukas“, kurią įkvėpė 2019-aiasiais garsiai besiskyrusios žinomos pramogų, verslo bei ...
Princas Harry ir Meghan Markle (nuotr. SCANPIX)
Britų princas Harry sugrįžo į Jungtinę Karalystę, kad įvykdytų savo paskutinius viešus įsipareigojimus prieš tai, kai jiedu su žmona Meghan atsisakys karališkų pareigų. ...
Ustin&Ieva (nuotr. Organizatorių)
Praėjusiais metais šokių projektą nugalėjęs pramoginių šokių profesionalų Ustin&Ieva duetas įsitraukė į „Eurovizijos“ karštinę. Įsimintinas choreografijas pagal ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų