Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse
- Ingredientai
250 g sviesto arba margarino,
150 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
1 apelsino tarkuota žievelė,
250 g marcipanų masės,
0,5 fl akonėlio karčiųjų migdolų aromato,
5 kiaušiniai,
200 g miltų,
90 g krakmolo,
85 g maltų migdolų,
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
110 g džiovintų spanguolių, raudonų maistinių dažų,
šiek tiek cukraus pudros.- Gaminimas
-
2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir pabarstyti cukrumi.
Sviestą, cukrų, druską ir apelsino žievelę ištrinti. 200 g marcipanų masės sumaišyti su migdolų aromatu. Vieną po kito įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su krakmolu, migdolais bei kepimo milteliais ir greitai išsukti su sviesto bei kiaušinių mišiniu. Galiausiai įmaišyti 100 g šiek tiek pasmulkintų spanguolių. Stiklines pripildyti tešlos (1,5 cm iki viršaus). Orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsn. C, pyragėlius mažose stiklinėse kepti 25 min., o didžiąsias stiklines iš orkaitės išimti 10 min. vėliau.
50 g marcipanų masės padalyti perpus, nuspalvinti maistiniais dažais raudonais atspalviais, iškočioti 3 cm storiu. Išpjaustyti drugelius, papuošti likusiais marcipanais, padžiovinti padėjus ant lėkštės, apibarstytos cukrumi. Pyragaičius pabarstyti cukraus pudra, papuošti marcipaniniais drugeliais.
Gairės: pyragėlis, pyragėliai, pyragaičiai, apelsinas, kiaušiniai, migdolai, desertas, smėlinė tešla.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Pikantiškas pyragas
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |
Mielinis pyragas su varške
Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |
Pusrytinės gaivios salotos
Smulkintus kubeliais vaisius sumaišyti su varške. Pagal skonį galima apsibarstyti cukrumi. Puikios... |
Močiutės mielinis pyragas su obuoliais
Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |
Bananų ledai
Bananus nulupti, perpjauti per pusę (neišilgai), įkišti medinį pagaliuką į nupjautąjį banano dalį. Į... |
Šventinis šokoladinis tortas
Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |
Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis
Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti, kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti... |
Orinis pyragaitis su šviežiomis uogomis
Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po... |
Plikytos tešlos pyragaičiai
Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.... |
Varškės apkepas kitaip
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |
Šokoladinis pyragaitis
Sviestą ir šokoladą ištirpiname. Atvėsiname ir mušame kiaušinius, beriame cukrų, kakavą... |
Kokosinkinai
Baltymus labai gerai išplakame, dedame cukrus ir kokosus ir labai gerai plakame. Tuomet, skardą... |
Pyragėliai
Kremo paruošimas: 250g pieno ir 100g grietinėlės užvirti su cukrumi, į verdantį pieną supilti... |
Vaflių rageliai
Sviestą įdėti į indą ir ištrinti su cukrumi, vėliau supilti vanilinį cukrų. Kiaušinių trynius atskirti... |
Obuolių pyragas
Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |