Velykinis keksas
- Ingredientai
300 g miltų,
5 g sausų mielių,
150ml pieno,
100 g cukraus,
kiaušinis,
apelsinas,
140 g sviesto,
75 g razinų,
30 g migdolų,
cukraus pudros,
žiupsnelis druskos,
pabarstukai papuošimui.- Gaminimas
-
Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir valandą palaikyti šiltoje vietoje. Apelsiną nulupti, išspausti sultis. Į likusius miltus įberti druską, cukrų, įtarkuoti sviestą, įmušti kiaušinį, įpilti apelsinų sultis ir raugą. Užminkyti tešlą ir palikti dar valandai. Razinas išplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikti. Sudėti jas į tešlą, įberti tarkuotas apelsino žieveles ir dar kartą išminkyti. Migdolus perlieti verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikti, tada nulupti, susmulkinti ir įmaišyti į tešlą. Kepimo formą apšlakstyti vandeniu ir sudėti į formą tešlą ir dar 20-25 minutėms palikti. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C ir kepti keksą 45 minutes. Kai iškeps, išimti iš orkaitės, truputį ataušinti, papuošti cukraus pudra ir pabarstukais.
Gairės: velykinis keksas, pyragas, sviestas, razinos, apelsinas, migdolai, cukraus pudra.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Šokoladiniai kiaušiniai lizduose
Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |
Netikras Velykinis zuikis
Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai... |
Šventinis šokoladinis tortas
Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |
Kalėdinis aguoninis vyniotinis
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |
Kalėdinis imbierinis keksas
Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |
Kalėdiniai meduoliai
Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |
Kalėdinis obuolių pyragas
Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |
Šventinė mišrainė su liežuviu
Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius,... |
Naminiai guminukai
Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |
Sviestinis Velykų avinėlis
Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |
Velykinis avinėlis
Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |