Velykinis avinėlis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

100 g karčiojo šokolado,
250 g sviesto arba margarino,
250 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
5 kiaušiniai, keli lašai karčiųjų migdolų aromato,
400 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
300 g baltojo šokolado glajui,
250 g marcipanų masės,
50 g cukraus pudros,
žalių, raudonų ir geltonų maistinių dažų,
šiek tiek šokoladinio glajaus papuošti,
riebalų formai patepti,
cukraus pudros darbiniam paviršiui pabarstyti.

Gaminimas

Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po vieną), migdolų aromatu. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti į riebalų ir kiaušinių masę, išmaišius sudėti šokoladą. Avinėlio formą (29 cm ilgio, 2 l talpos) ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir sudėti tešlą. Kepti iki 175 laipsnių C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Kepinį dar 10 min. palaikyti formoje, tada išversti ir atvėsinti.

Baltąjį šokoladą sukapojus ištirpinti karšto vandens vonelėje, aplieti avinėlį. Marcipanus suminkyti su cukraus pudra, masę padalyti į dvi dalis. Vieną dalį nuspalvinti žaliais maistiniais dažais. Likusią masę dar kartą padalyti. Pusę jos nuspalvinti rausvai, kitą – geltonai, apibarstyti cukraus pudra ir plonai (2 mm sluoksniu) iškočioti. Iš masės išpjaustyti gėlytes, jų centre – skrituliukus. Rausvoms gėlytėms įdėti geltonus vidurėlius, geltonoms – rausvus. Iš trečdalio žalios marcipanų masės iškočioti ilgą volelį, jį perpjauti, dalis suvyti virvute. Likusią masę išspausti per bulvių spaudyklę.

Avinėlį padėti ant padėklo, papuošti marcipanine žole, gėlytėmis ir virvute.

Gairės: velykinis, avinėlis, šokoladas, pyragas, kiaušiniai, kepinys, cukrus.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Velykinis keksas
 
 
 
Višta paruošta šventinei progai

Višta paruošta šventinei progai

2 2 2 2 2

 

Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią...

Gairės: vista, prieskoniai, vanduo, majonezas, kiaušinio tryniai, obuolys, pipirai, paprika, petražolės, krapai.

 
Baklažanų bokšteliai

Baklažanų bokšteliai

2 2 2 2 2

 

Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug...

Gairės: Baklažanas, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, malta vištiena, morka, petražolės, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Šventiška SANGRIA

Šventiška SANGRIA

1 1 1 1 1

 

Vaisius susmulkiname(vaisiai gali būti kokie tik norite ir kokius tik mėgstate:vynuoges,mandarinai, nektarinai,...

Gairės: vaisiai, ledukai, Sangrios vynas.

 
Valentino medaus tortas

Valentino medaus tortas

2 2 2 2 2

 

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant...

Gairės: medus, cukrus, kiaušiniai, sviestas, miltai, kepimo milteliai, grietinė, cukraus pudra, citrinos sultys.

 
Valentiniškas varškės pyragas

Valentiniškas varškės pyragas

2 2 2 2 2

 

Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu...

Gairės: sviestas, kiaušinių trynai, cukrus, miltai, kepimo milteliai, krakmolas, vanilinis cukrus.

 
Mišrainė Širdelė

Mišrainė Širdelė

2 2 2 2 2

 

Petražoles, krapus ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti. Agurką supjaustyti plonais griežinėliais, sūrį...

Gairės: ryžiai, agurkas, kiaušiniai, fermentinis sūris, lukštentos krevetės, lašiša, majonezas, petražolė, krapai, sezamo sėklos.

 
Pikantiškas sūrio vyniotinis

Pikantiškas sūrio vyniotinis

1 2 2 2 2

 

Pamirkome datules, pasmulkiname jas, pasmulkiname riešutus. Sūrį dedame į švarų, sandarų polietileninį...

Gairės: fermentinis sūris, lydytas sūrelis, riešutai, džiovintos datulės.

 
Vaisių ir želė iešmeliai

Vaisių ir želė iešmeliai

1 1 1 1 1

 

Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai...

Gairės: obuolys, kivis, želė, cukrus, iešmeliai.

 
Valentino dienos tortas

Valentino dienos tortas

2 2 2 2 2

 

Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę...

Gairės: grietinėlė, cukrus, citrinos sultys, želatina, uogos, juodasis kartus šokoladas, vanilinis cukrus, pienas.

 
Paprastai nepaprastas obuolių pyragas

Paprastai nepaprastas obuolių pyragas

2 2 2 2 2

 

Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, įpilame šiek...

Gairės: obuoliai, cukrus, cinamonas, Sluoksniuota tešla, vanilinis cukrus.

 
Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas

Mišrainė „Vėlykinis paukščių lizdas"

1 1 1 1 1

 

Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje,...

Gairės: bulvės, virtas kumpis, kiaušiniai, konservuoti pievagrybiai, majonezas, petražolės, krapai, česnakas.

 
Kiaušiniai ,,Siurprizas

Kiaušiniai ,,Siurprizas"

2 2 2 2 2

 

Želatiną užpilame stikline virinto atvėsinto vandens(200 ml) ir paliekame išbrinkti apie 20 min.Kubelį...

Gairės: paprikos, geltonieji konservuoti kukurūzai, daktariška dešra, želatina, vanduo, kiaušinių lukštai.

 
Saldūs kiaušininiai siurprizai

Saldūs kiaušininiai siurprizai

2 2 2 2 2

 

Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus:pramušame viename kiaušinio gale...

Gairės: vanduo, spalvota želė, uogos, žemuogės, mėlynes, vyšnios, kiaušinio lukštai.

 
Velykiniai viščiukai (pusryčiams)

Velykiniai viščiukai (pusryčiams)

2 2 2 2 2

 

Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinkite ją ant nedidelės ugnies. Tuomet įmuškite kiaušinį į...

Gairės: kiaušiniai, pomidoras, agurkas, svogūnų laiškai, česnakiniai pipirai, druska, krapai, aliejus, duona.

 
Mišrainė su graikiniais riešutais

Mišrainė su graikiniais riešutais

1 1 1 1 1

 

Paimame gilią salotinę. Svogūną supjaustome griežinėliais ir jį pora valandų pamarinuojame užpylę rūgščiu...

Gairės: svogūnai, kiaušiniai, obuoliai, graikiniai riešutai, fermentinis sūris, majonezas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų