Tiramisu
- Ingredientai
500 gr. mascarponės sūrio.
Sausainių ,,Damų piršteliai”.
6 v.š. cukraus.
4 kiaušinių.
Puodelis juodos kavos.
50 ml brendžio/ romo/ likerio.
60 gr. juodo šokolado arba daugiau, žiūrėkite pagal skonį, jei mėgstate juodą šokoladą ir norite, jog jis labiau jaustųsi, naudokite 100 gramų)
Kakavos miltelių.- Gaminimas
-
Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios šviesios masės. Tada sudėti mascarponės sūrį ir paplakti, kad susimaišytų. Baltymus išplakti iki standumo (plakti kokias 3-5 minutes) ir išplakus atsargiai įmaišyti į trynių ir mascarponės sūrio masę.
Kavą sumaišykite su brendžiu. Skardą pašlakstyti kava. Sausainius (iki pusės) įmerkti į kavą ir nelaikant, iš kart, ištraukti. Dėlioti drėgnąja dalimi į viršų. Tada sudėti pusę paruoštos mascarponės masės, išlyginti ir pabarstyti trupučių kakavos, bei 30 gramų šokolado. Vėl sausainius pamirkome kavoje ir dedame drėgnąja dalimi į apačią. Kai padengiate sausainių sluoksnį, apšlakstykite jų viršų kava ir dėkite likusią dalį kremo. Vėl išlyginkite, apibarstykite kakavos milteliais ir likusiu kiekiu šokolado.
Laikyti mažiausiai 6-7 valandas šaldytuve, uždengus maistine plėvele arba folija.
Gairės: Mascarponės sūris, sausainiai, cukrus, kiaušiniai, juoda kava, brendis, juodas šokoladas, kakavos milteliai.
Receptą atsiuntė: Siggy
|
Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais
Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, susmulkinti ir dėti į puodą, įpilti vandens, sudėti cukrų, cinamoną... |
Sūrio pyragas
Mėsmale sumalame sūrį, kiaušinių trynius suplakame su cukrumi, ištirpiname sviesta, viską sudedame ir... |
Vyniotinis su obuoliais ir spanguolėm
Atsildyti tešlą. Gana plonai iskočiokite ją. Įdarui skirtus obuolius nulupkite, išimkite seklalizdžius... |
Pyragas su pudingu ir persikais
Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome),... |
Obuolių pyragas
Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš... |
Keksas šakočio skonio
Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei... |
Pikantiškas pyragas
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti... |
Mielinis pyragas su varške
Užminkome minkštą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Kepimo indą patepame aliejumi ir plonai... |
Močiutės mielinis pyragas su obuoliais
Miltus persijoti. Mieles sudėti į šiltą pieną .Po truputį į pieną pilti miltus, druską, žiupsnelį cukraus.... |
Šventinis šokoladinis tortas
Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |
Varškės apkepas kitaip
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas,... |
Obuolių pyragas
Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir... |
Netikras šokoladinis pyragas
Suplakti kiaušinius su pienu, cukrumi, aliejumi. Virtus burokėlius sutarkuoti smulkia trintuve. Miltus... |
Šokoladinis tortas
Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje... |
Varškės pyragas
Minkštą margariną ištrinti su cukrumi, tryniais, miltais ir druska. Tešla turi subyrėti į... |