Tiramisu

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

500 gr. mascarponės sūrio.
Sausainių ,,Damų piršteliai”.
6 v.š. cukraus.
4 kiaušinių.
Puodelis juodos kavos.
50 ml brendžio/ romo/ likerio.
60 gr. juodo šokolado arba daugiau, žiūrėkite pagal skonį, jei mėgstate juodą šokoladą ir norite, jog jis labiau jaustųsi, naudokite 100 gramų)
Kakavos miltelių.

Gaminimas

Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios šviesios masės. Tada sudėti mascarponės sūrį ir paplakti, kad susimaišytų. Baltymus išplakti iki standumo (plakti kokias 3-5 minutes) ir išplakus atsargiai įmaišyti į trynių ir mascarponės sūrio masę.

Kavą sumaišykite su brendžiu. Skardą pašlakstyti kava. Sausainius (iki pusės) įmerkti į kavą ir nelaikant, iš kart, ištraukti. Dėlioti drėgnąja dalimi į viršų. Tada sudėti pusę paruoštos mascarponės masės, išlyginti ir pabarstyti trupučių kakavos, bei 30 gramų šokolado. Vėl sausainius pamirkome kavoje ir dedame drėgnąja dalimi į apačią. Kai padengiate sausainių sluoksnį, apšlakstykite jų viršų kava ir dėkite likusią dalį kremo. Vėl išlyginkite, apibarstykite kakavos milteliais ir likusiu kiekiu šokolado.
Laikyti mažiausiai 6-7 valandas šaldytuve, uždengus maistine plėvele arba folija.

Gairės: Mascarponės sūris, sausainiai, cukrus, kiaušiniai, juoda kava, brendis, juodas šokoladas, kakavos milteliai.

Receptą atsiuntė: Siggy

Citrininis plokštainis
 
 
 
Napoleonas su lašiša

Napoleonas su lašiša

1 2 2 2 2

 

Napoleono torto lakštą gausiai aptepti majonezu, dėti susmulkintą rūkytą lašišą, barstyti...
 
Kalėdinis aguoninis vyniotinis

Kalėdinis aguoninis vyniotinis

2 2 2 2 2

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir...

Gairės: Kalėdinis aguoninis vyniotinis, kiaušiniai, cukrus, citrinos žievelė, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, pienas, sviestas.

 
Kalėdinis imbierinis keksas

Kalėdinis imbierinis keksas

2 2 2 2 2

 

Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti...

Gairės: Kalėdinis imbierinis keksas, sviestas, rudasis cukrus, kiaušiniai, pienas, medus, miltai, soda, cinamonas, romas.

 
Kalėdinis obuolių pyragas

Kalėdinis obuolių pyragas

1 1 2 2 2

 

Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo...

Gairės: Kalėdinis obuolių pyragas, kiaušiniai, sviestas, kepimo milteliai, cukrus, miltai.

 
Velykinis keksas

Velykinis keksas

1 1 1 1 1

 

Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,...

Gairės: velykinis keksas, pyragas, sviestas, razinos, apelsinas, migdolai, cukraus pudra.

 
Velykinis avinėlis

Velykinis avinėlis

2 2 2 2 2

 

Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po...

Gairės: velykinis, avinėlis, šokoladas, pyragas, kiaušiniai, kepinys, cukrus.

 
Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas

1 1 1 1 2

 

Įkaitinkite orkaitę iki 200° C. Ištepkite aliejumi 25 cm skersmens atidaromą formą. Didelėje keptuvėje...

Gairės: šokoladas, avietės, šaldyta tešla, grietinėlė.

 
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis

2 2 2 2 2

 

Į ištirpintą sviestą supilkite vandenį, įberkite druskos, išmaišykite, suberkite miltus,...

Gairės: miltai, razinos, saldumynai, obuoliai.

 
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

1 1 1 1 2

 

Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte)...

Gairės: obuolių pyragas, obuoliai, citrina.

 
Citrininis plokštainis

Citrininis plokštainis

2 2 2 2 2

 

Trapios tešlos paplotis 1. Orkaitę įkaitinti iki 210˚C. 2. Į karščiui atsparų dubenį sudėti...

Gairės: pyragas, citrinos, kiaušiniai, citrinų sultys, kiaušinių tryniai.

 
Tobulas biskvitas su braškėmis

Tobulas biskvitas su braškėmis

1 1 1 1 2

 

BISKVITAS: 1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę...

Gairės: pyragas, braškės, biskvitas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų