Velykinis triušis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;

Gaminimas

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

Formuoti triušį.

Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

Papuošti saliero lapais.

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepta višta su bulvėmis
 
 
 
Greiti vištienos blyneliai

Greiti vištienos blyneliai

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu....

Gairės: fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, pomidorai, vegeta, Vištienos krutinėlė.

 

"Raudoni ryžiai"

2 2 2 2 2

 

Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos...

Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Makaronai su lašiša

Makaronai su lašiša

2 2 2 2 2

 

Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus...

Gairės: citrina, krapai, lašiša, makaronai, prieskoniai.

 
Stirniena su spanguolėmis ir bananais

Stirniena su spanguolėmis ir bananais

2 2 2 2 2

 

Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska...

Gairės: aliejus, bananas, česnakas, kvapnieji gvazdikėliai, lauro lapeliai, raudonas vynas, spanguolės, stirniena be kaulo.

 
Ypatingai traški pica

Ypatingai traški pica

2 2 2 2 2

 

Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus...

Gairės: pica, cukrus, druska, faršas, juodos alyvuogės, miltai, paprika, pievagrybiai, sausos mielės, sūris, svogūnas, taukai, vanduo.

 
Kiauliena korėjietiškai

Kiauliena korėjietiškai

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką...

Gairės: aliejus, česnakas, cukrus, Kiauliena, svogūnas.

 
Gardusis žuvies patiekalas

Gardusis žuvies patiekalas

2 2 2 2 2

 

Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius...

Gairės: bulvės, kiaušiniai, miltai, prieskoniai, žuvies filė.

 
Varškės apkepas

Varškės apkepas

1 1 1 1 1

 

Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti...

Gairės: cukrus, grietinė, kepimo milteliai, kiaušiniai, manų kruopos, varškė.

 
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

2 2 2 2 2

 

Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina...

Gairės: Aštriosios paprikos, cannelloni makaronai, česnakas, fermentinis sūris, Jautienos faršas, pomidorų padažas, pomidorai, poros, raudonoji paprika.

 
Bulvinė pica

Bulvinė pica

2 2 2 2 2

 

Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame...

Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.

 
Švelni vištiena su levandų medumi

Švelni vištiena su levandų medumi

2 2 2 2 2

 

Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario...

Gairės: Basmati ryžiai, česnakas, čili paprika, levandų medus, mėlynasis svogūnas, paprika, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Troškinti kopūstai pomidorų padaže

Troškinti kopūstai pomidorų padaže

2 2 2 2 2

 

Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų...

Gairės: pomidorų padažas, rauginti kopūstai, medžiotojų dešrelės, šaltai rūkyta šoninė, šviežios bulvės.

 
Išvirkštiniai balandėliai

Išvirkštiniai balandėliai

1 1 1 2 2

 

Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti...

Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.

 
Voveraitės grietinės padaže

Voveraitės grietinės padaže

2 2 2 2 2

 

Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies....

Gairės: aliejus, česnakas, druska, grietinė, miltai, pipirai, svogūnas, voveraitės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų