Velykinis triušis

Įvertinimas: 0 / 5

Ingredientai

1 arbatinis šaukštelis petražolės;
100 gramų grietinės;
100 gramų sviesto;
500 gramų triušienos;
1 morka;
1 saliero stiebas;
1 arbatinis šaukštelis česnakų;
1 žiupsnelis pipirų;
1 žiupsnelis lauro lapų;
1 žiupsnelis rozmarinų;
1 žiupsnelis Bazilikų;
1 citrina;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 svogūnas;
2 kilogramai bulvių;
1 kiaušinis;
1 stiklinė pieno;
3 valgomieji šaukštai miltų;
1 svogūnas;
50 gramų kiaulių taukų;
1 arbatinis šaukštelis druskos;

Gaminimas

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro lapeliais ir druska.

Bulves sutarkuoti su 1 svogūnu ir dalinai nusunkti. Užvirinti pieną ir supilti į masę, išmaišyti. Įplakti kiaušinį, įberti šaukštelį druskos, miltų ir vėl permaišius supilti į būtinai šaltą skardą, išteptą šaltais kiaulienos taukais. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę.

Kepti apie 20 min, kol tik susiims, bet dar bus nepilnai iškepęs kugelis.

Taukuose, kitokiuose riebaluose apkepti svogūną, po to suberti tarkuotą morką, smulkiai pjaustytą salierą ir dar kiek pakepinti. Tuomet sudėti smulkintą triušieną, įdėti lauro lapelių, įmalti ketverių pipirų (Kotanyi ketverių pipirų malūnėlis), įberti bazilikų, rozmarinų, laiškinių česnakų (Kotanyi džiovinti laiškiniai) ir vis pamaišant troškinti apie 10 min.

Išimti kugelį ir patikrinti, ar gerai atsiskiria nuo skardos. Jei ne, tą padaryti peilio pagalba, padėjus skardą ant drėgno skuduro.

Tuomet ant kugelio kloti troškinį ir vynioti į ruloną, stengtis, kuo standžiau. Kepti apie 15 - 20 min, kol apskrus.

Formuoti triušį.

Užpilti sviesto - grietinės padažu su šaldytomis pertažolėmis.

Papuošti saliero lapais.

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

Kepta višta su bulvėmis
 
 
 
Rudens gėrybės sveikatai

Rudens gėrybės sveikatai

2 2 2 2 2

 

Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime...

Gairės: vanduo, buljonas, bulvės, druska, vegeta, Moliūgas, morkos, paprika, paukštiena, pomidorai, pupelės, sviestas, svogūnas.

 
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai

Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai

2 2 2 2 2

 

Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,...

Gairės: cukinija, džiūvėsėliai, kiaulienos faršas, kiaušiniai, manai, mėsos prieskoniai, vegeta.

 
Baravykų kotletai

Baravykų kotletai

2 2 2 2 2

 

Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir...

Gairės: aliejus, druska, kiaušiniai, krakmolas, miltai, pipirai, baravykai.

 
Baklažanų sluoksniuotis

Baklažanų sluoksniuotis

2 2 2 2 2

 

Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso...

Gairės: Baklažanas, pomidorai, sūris.

 
Netikri balandėliai

Netikri balandėliai

1 1 2 2 2

 

Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių....

Gairės: bulvės, faršas, kiaušinis, kopūstas, krapai, morkos, pienas, prieskoniai, ryžiai, svogūnas.

 
Troškintos daržovės su mėsa

Troškintos daržovės su mėsa

1 1 1 1 1

 

Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali...

Gairės: aliejus, Briuselio kopūstai, bulvės, daržovių sultinys, vanduo, druska, pipirai, mėsa, mėsos prieskoniai, morkos, paprikos, pomidorų padažas, prieskoninės žolelės, sparaginės pupelės.

 
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru

Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru

1 1 1 1 1

 

Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome...

Gairės: aitrioji paprika, aliejus, druska, pipirai, grietinė, pomidorų padažas, ryžiai, svogūnas, vanduo, vištienos kepenėlės.

 
Vištienos ir daržoviu troškinys

Vištienos ir daržoviu troškinys

2 2 2 2 2

 

Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada...

Gairės: brokolis, bulvės, česnakas, kalafijoras, krapai, petražolės, morkos, svogūnas, poras, rauginti agurkai, Vištienos krutinėlė.

 
Bulvių plokštainis

Bulvių plokštainis

1 1 1 1 1

 

Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame...

Gairės: bulvės, druska, grietinė, kiaušinis, mėsa troškinimui, pienas, svogūnas.

 
Bulvių - grybų apkepas

Bulvių - grybų apkepas

2 2 2 2 2

 

Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su...

Gairės: aliejus, bulvės, druska, grietinė, grybai, kiaušiniai, pienas, pipirai, svogūnas.

 
Tortilija su daržovėm ir mėsa

Tortilija su daržovėm ir mėsa

1 1 1 1 1

 

Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino...

Gairės: česnakas, faršas, pomidorų padažas, krapai, majonezas, pekino salotos, petražolės, pomidoras, sūris, svogūnas, tortilijos, vakuoti agurkai.

 
Įdaryti baklažanai

Įdaryti baklažanai

2 2 2 2 2

 

Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,...

Gairės: aliejus, Baklažanai, druska, faršas, fermentinis sūris, majonezas, morka, paprika, pipirai, svogūnas, uncle bens.

 
Skanus ir paprastas troškinukas

Skanus ir paprastas troškinukas

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti...

Gairės: bulvės, česnakas, vištienos sultinys, lauro lapai, pipirai, petražolės, morkos, pomidorai, svogūnai, vanduo, Vištiena.

 
Bulvinė pica

Bulvinė pica

2 2 2 2 2

 

Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą....

Gairės: pica, bulvės, druska, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kumpis, dešra, miltai, paprika, pipirai, svogūno laiškai, svogūnas.

 
Įdaryta paprika

Įdaryta paprika

2 2 2 2 2

 

Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje...

Gairės: paprika, faršas, konservuoti kukurūzai, svogūnas, majonezas, pomidorų padažas, fermentinis sūris.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų