Obuolių pyragas

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

Cukraus 100 g
Margarino ar sviesto 80 g
Mielių 30 g
Miltų 0.5 kg
Obuolių 1-1.5 kg
Obuolių ar abrikosų marmelado 100 g
Pieno 250 g
Tarkuotos citrinos žievelės
Truputis druskos
Truputis malto cinamono

 

Gaminimas

Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte) ištrinkite, įpilkite truputį šilto pieno, įberkite šaukštą miltų ir, gerai išplakus, palikite 5-10 min. šiltai. Į dubenį išsijokite miltus, supilkite paruoštas mieles, šiltą pieną (prieš tai jame ištirpinkite recepte nurodytą` cukraus kiekį), įberkite druskos, įtarkuokite citrinos žievelės ir tešlą gerai išminkykite, kad neliktų miltų.

Toliau minkant, po truputį pilkite pašildytą margariną ar sviestą ir minkykite, kol tešla nebelips orie rankų.

Apdenkite dvigubai sulenkta marle ir pastatykite pusę valandos šiltai (tešla neturi labai iškilti).

Po to tešlą dėkite į plonai riebalais pateptą apvalią formą, vienodai paskleiskite ir padarykite 1-2 cm aukščio kraštelius. Viršų aptepkite marmeladu ir apdėkite paruoštomis obuolių skiltelėmis.

Obuolius pyragui paruoškite taip: nuplaukite, nulupkite ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustykite vienodo dydžio skiltelėmis (maždaug 8).

Jas apibarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi, ir lygiai, pradedant nuo tešlos kraštų, apdėkite visą tešlos paviršių obuolių skiltelėmis, uždedant pusiau vieną ant kitos.

Kepkite karštai 30-45 min.

Skanaus!

Gairės: obuolių pyragas, obuoliai, citrina.

Receptą atsiuntė: Kepėjas

Obuolių vyniotinis
 
 
 
Tortas keptuvejė

Tortas keptuvejė

1 1 1 1 2

 

Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš...

Gairės: cukrus, kiaušinis, kremas, grietinė, miltai, saldintas sutirštintas pienas, soda, actas, vanilinas.

 
Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru

Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru

1 1 1 1 2

 

Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename...

Gairės: cukraus pudra, juodas šokoladas, kiaušinių baltymai, malti migdolai, miltai, sviestas, vaniliniai ledai, avietės.

 
Kokosiniai keksai

Kokosiniai keksai

1 1 1 1 1

 

Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir...

Gairės: kepimo milteliai, kiaušiniai, druska, kokosų ekstraktas, vanilės ekstraktas, cukrus, kokosų drožlės, kokosų pienas, miltai.

 
Obuolinis čatnis

Obuolinis čatnis

1 1 1 1 1

 

Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,...

Gairės: obuoliai, pomidorai, svogūnas, česnakas, datulės, juodieji pipirai, maltas kardamonas, maltos kalendros, smulkintos petražolės, druska, vyno actas, cukrus.

 
Įdaryti obuoliai

Įdaryti obuoliai

1 1 1 1 1

 

Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir...

Gairės: Dideli obuoliai, druska, džiovintas bazilikas, grietinėlė, juodieji pipirai, sviestas, Vištienos filė.

 
Ledai tik suaugusiems

Ledai tik suaugusiems

1 1 1 1 2

 

Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir...

Gairės: cukrus, grietinėlė, kiaušinių tryniai, lazdyno riešutai, natūralus medus, tirštas kavos likeris.

 
Namuose gaminti grietininiai ledai

Namuose gaminti grietininiai ledai

1 1 1 1 2

 

Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir...

Gairės: cukrus, druska, grietinėlė, kiaušinių tryniai, pienas, vanilinis cukrus.

 
Saldūs bulviniai kleckučiai

Saldūs bulviniai kleckučiai

2 2 2 2 2

 

Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, druską, aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali...

Gairės: aguonos, cukrus, kiaušinio trynys, miltai, natūralus jogurtas, virtos bulvės.

 
Trupininis pyragas

Trupininis pyragas

1 1 1 1 1

 

Sviestą ištirpinti, įdėti cukrų, maišyti ant silpnos ugnies, kol ištirps, nebekaitinti....

Gairės: cukrus, grietinė, kiaušinis, margarinas, mėlynių uogienė, miltai, soda.

 
Aviečių džemas

Aviečių džemas

1 1 1 2 2

 

Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius.

Gairės: avietės, cukrus, vanduo.

 
Vaisių tortas

Vaisių tortas

2 2 2 2 2

 

Cukrų sumaišykite su kakava ir krakmolu. Kiaušinių trynius gerai ištrinkite, o baltymus...

Gairės: Bulvių krakmolas, kiaušiniai, miltinis cukrus, kakava, grietinė, vaisiai.

 
Valentino medaus tortas

Valentino medaus tortas

2 2 2 2 2

 

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant...

Gairės: medus, cukrus, kiaušiniai, sviestas, miltai, kepimo milteliai, grietinė, cukraus pudra, citrinos sultys.

 
Valentiniškas varškės pyragas

Valentiniškas varškės pyragas

2 2 2 2 2

 

Varškę ištrinti iki vientisos masės, pridėti razinų ar kt. džiovintų vaisių Dėti į sviestu...

Gairės: sviestas, kiaušinių trynai, cukrus, miltai, kepimo milteliai, krakmolas, vanilinis cukrus.

 
Tiramisu

Tiramisu

2 2 2 2 2

 

Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios...

Gairės: Mascarponės sūris, sausainiai, cukrus, kiaušiniai, juoda kava, brendis, juodas šokoladas, kakavos milteliai.

 
Vaisių ir želė iešmeliai

Vaisių ir želė iešmeliai

1 1 1 1 1

 

Želė, kivį ir obuolį supjaustome plonomis riekelėmis, tuomet su širdelės formele (šią formelę puikiai...

Gairės: obuolys, kivis, želė, cukrus, iešmeliai.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų