Žemaičių blynai

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

100 g lašinukų;
grietinė;
500 g išvirtų ir sugrūstų bulvių;
2 kiaušiniai;
1 šaukštas kmynų;
1 šaukštas krakmolo;
1 svogūnas;
200 g virtos mėsos.

Gaminimas

Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į sumaltą mėsą berti kmynų, pipirų, druskos, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.Iš paruoštų bulvių padaryti apvalius blynelius, į vidų dėti mėsos įdaro ir sulenkus pusiau užspausti kraštelius. Blynus apvolioti miltais ir kepti riebaluose. Jei gaminote blynus su mėsa tai pateikti galite su lašinukais. Pipirų, druskos, apie 100 gr riebalų kepimui.

Gairės: lašiniai, grietinė, išvirtos ir sugrūstos bulvės, kiaušiniai, kmynai, krakmolas, svogūnas, virta mėsa.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Vegetariškas plovas
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų