Pyragėliai su kalakutiena ir grybais
- Ingredientai
Druska;
1 kiaušinis;
2 kiaušinių tryniai;
130 g lydyto sviesto;
250 g maltos kalakutienos;
malti juodieji pipirai;
250 g miltų;
miltai tešlai kočioti;
100 g pievagrybių;
1 svogūnas;
tarkuotas muskato riešutas.- Gaminimas
-
Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių trynių užminkyti minkštą tešlą. Ją susukti į foliją ar maišelį ir apie 30 min. laikyti šaltai. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Grybus nuplauti, nuvalyti ir smulkiai sukapoti. Keptuvėje įkaitinti likusį sviestą, pakepinti svogūnus ir grybus. Masę atvėsinti. Mėsą išmaišyti su atšalusia grybų mase, paskaninti druska, pipirais, muskato riešutu (įdaras turi būti aštrus). Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlos lakštą ir išpjauti apie 7 cm skersmens skritulius. Atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio. Į kiekvieną tešlos gabalėlį dėti įdaro, skritulio kraštus patepti plaktu kiaušinio baltymu. Sujungti pyragėlių kraštus ir gerai užspausti. Viršų patepti plaktu kiaušinio tryniu ir dėti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti apie 20 min. 200 C temperatūros orkaitėje.
Gairės: druska, kiaušinis, kiaušinių tryniai, lydytas sviestas, malta kalakutiena, juodieji pipirai, miltai, pievagrybiai, svogūnas, muskato riešutas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
Paella
1. Užvirti 1 litrą vandens, sudėti abu kubelius ir palaukti kol jie ten ištirps. Tada sudėti jūros gėrybes... |
Kepta višta su džiovintais vaisiais
Prieš kepant, višta įtrinkite tokiu mišiniu: druska, juodųjų pipirų mišinys,... |
Vištienos šaltiena
Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais gabaliukais.... |
Kepta antis su mandarinais
Paruoštą antį įtrinti marinatu - medumi ir prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Įdarui keptuvėje... |
Vištienos – daržovių vėrinukai
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pamerkti į dubenį, kuriame... |
Cinamono-medaus sparneliai
Sumaišykite visus produktus maišelyje ir laikykite juos ten 2 valandas, retkarčiais pakratykite.... |
Troškinta vištiena su voveraitėmis
Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |
Vištienos kepenėlių aštrus troškinukas
Susmulkinti pipiriuką čili ir sumaišyti su supjaustytu svogūnu, apkepinti aliejuje. Vištų kepenėles... |
Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu
Kepenėles nuvalome. Susmulkiname svogūną ir kepiname svieste, kol pagelsta. Sudedame trintą česnaką ir kepiname 1... |
Kepenėlių tortas
Viska sumaišyt ir iškepti blynus (didumo tokio, kokio dydžio bus tortas).Jei gaunasi tiršta... |
Pistacijomis įdaryta višta
Vištą perpjauti išilgai nugaros ir atskirti mėsą ir kaulus nuo odos,labai atsargiai, kad oda... |
Vištiena su spagetti makaronais
Verdančiame vandenyje išverdame makaronus, perskalaujame po šaltu vandeniu ir sumaišome su... |
Vištienos pyragas
Išverdame vištienos mėsą. Jeigu yra su kaulu, tada nukauliname ir supjaustome nedideliais... |
Vištiena su medumi
Sumaišomas margarinas, medus, druska, garstyčios ir karis. Užpilama ant vištienos. Kepama orkaitėje... |
Švelni vištiena su abrikosais
Vištienos filė išplauti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Filė apkepti, įdėti druskos pagal... |