Pyragėliai su kalakutiena ir grybais

Įvertinimas: 3 / 5

Ingredientai

Druska;
1 kiaušinis;
2 kiaušinių tryniai;
130 g lydyto sviesto;
250 g maltos kalakutienos;
malti juodieji pipirai;
250 g miltų;
miltai tešlai kočioti;
100 g pievagrybių;
1 svogūnas;
tarkuotas muskato riešutas.

 

Gaminimas

Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių trynių užminkyti minkštą tešlą. Ją susukti į foliją ar maišelį ir apie 30 min. laikyti šaltai. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Grybus nuplauti, nuvalyti ir smulkiai sukapoti. Keptuvėje įkaitinti likusį sviestą, pakepinti svogūnus ir grybus. Masę atvėsinti. Mėsą išmaišyti su atšalusia grybų mase, paskaninti druska, pipirais, muskato riešutu (įdaras turi būti aštrus). Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlos lakštą ir išpjauti apie 7 cm skersmens skritulius. Atskirti kiaušinio baltymą nuo trynio. Į kiekvieną tešlos gabalėlį dėti įdaro, skritulio kraštus patepti plaktu kiaušinio baltymu. Sujungti pyragėlių kraštus ir gerai užspausti. Viršų patepti plaktu kiaušinio tryniu ir dėti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepti apie 20 min. 200 C temperatūros orkaitėje.

 

Gairės: druska, kiaušinis, kiaušinių tryniai, lydytas sviestas, malta kalakutiena, juodieji pipirai, miltai, pievagrybiai, svogūnas, muskato riešutas.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Vištienos šaltiena
 
 
 
Kalakutiena su daržovėmis

Kalakutiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir...

Gairės: aliejus, bulvės, česnakas, citrina, kalakutienos ketvirtis, morkos, paukštienos prieskoniai be druskos, pekino kopūstas, pomidorai, sojos užpilas, svogūnas.

 
Troškinti vištų skrandukai

Troškinti vištų skrandukai

1 1 1 2 2

 

Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius)....

Gairės: česnakas, druska, pipirai, grietinė, morka, pievagrybiai, pomidorų padažas, sviestas, svogūnas, vištų skrandukai.

 
Įdaryti vamzdiniai makaronai

Įdaryti vamzdiniai makaronai

2 2 2 2 2

 

Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome...

Gairės: fermentinis sūris, grietinė, makaronai cannelloni, šaldyti ir smulkinti špinatai, sviestas, vištienos faršas.

 
Baklažanų bokšteliai

Baklažanų bokšteliai

2 2 2 2 2

 

Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug...

Gairės: Baklažanas, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, malta vištiena, morka, petražolės, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Troškinta vištiena su daržovėmis

Troškinta vištiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Daržoves išvirkite. Sudėkite vištieną. Įdėkite grietinės ir paprieskoniuokite. Viską ant lengvos...

Gairės: bulvės, morkos, virta vištiena, žiedinis kopūstas.

 
Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais

1 1 1 1 1

 

Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti...

Gairės: perlinės kruopos, morkos, svogūnas, Vištienos filė, sultinys.

 
Vištiena mandarinų apklote

Vištiena mandarinų apklote

2 2 2 2 2

 

Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę...

Gairės: mandarinai, Vištienos krutinėlė, vištienos prieskoniai be druskos.

 
Vištienos file agurkėlių apklote

Vištienos file agurkėlių apklote

2 2 2 2 2

 

Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių....

Gairės: marinuoti agurkėliai, česnakas, prieskoniai, Vištienos krutinėlė.

 
Vištienos kepsnys

Vištienos kepsnys

1 1 1 1 1

 

Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,...

Gairės: Ferementinis sūris, krapai, sviestas, Vištienos krutinėlė.

 
Sparneliai meduje

Sparneliai meduje

2 2 2 2 2

 

Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima...

Gairės: medus, soja, sparneliai.

 
Kimšti vištienos ketvirčiai

Kimšti vištienos ketvirčiai

2 2 2 2 2

 

Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,...

Gairės: česnakas, prieskoniai, vištienos faršas, vištienos ketvirčiai.

 
Žąsis su obuoliais

Žąsis su obuoliais

2 2 2 2 2

 

Prieš kepant žąsį ją reikia paruošti - nusvilinti plaukelius, išdoroti, gerai nuplauti....

Gairės: kvapieji pipirai, druska, muskato riešutas, obuoliai, kmynai, žąsis.

 
Kimšta antis su bulvėmis

Kimšta antis su bulvėmis

2 2 2 2 2

 

Nulupame bulves, supjaustome kubeliais ir apverdame lengvai pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, supjaustome ir...

Gairės: Antis, kiaušinis, svogūnas, virtas kumpis, riebalai, bulvės, obuoliai, druska, pipirai.

 
Saldžiai rūgšti vištiena

Saldžiai rūgšti vištiena

2 2 2 2 2

 

Viščiukų krūtinėles nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paprikas išvalyti, svogūnus ir...

Gairės: konservuoti ananasai, sojų padažas, viščiukų krutinėlė, kukurūzų krakmolas, aliejus, ryžiai, morka, cukrus, actas, svogūnas, imbieras.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų