Farširuota Kalėdinė lydeka

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

1 lydeka (apie 2 kg svorio);
2 morkos;
1 svogūnas;
2 riekės batono;
2 kiaušiniai;
100 g nerūkytų lašinių;
200 ml pieno;
žiupsnelio maltų baltųjų pipirų;
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų;
druska.
Galima naudoti maltą imbierą ir raudonosios paprikos miltelius.

Gaminimas

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo pradžios). Vėliau atskiriame mėsą nuo stuburo ir nuvalome mėsos likučius nuo vidinės odos pusės. Odą marinuojame su pipirais ir druska. Morkas sutarkuojame stambia tarkele ir pakepiname aliejuje. Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje atskirai. Batono riekeles pamerkti į pieną. Gauta žuvies mėsa permalama mėsmale kartu su pakepintomis morkomis, svogūnais ir išmirkytomis batono riekelėmis. Kartu sumalame ir lašinius. Gauta masė išminkoma. Sudedame kiaušinius, suberiame likusius baltuosius ir juoduosius pipirus bei druską. Jei mėgstate subtilų skonį, galima pridėti truputį malto imbiero ir raudonosios paprikos miltelių.

Gauta masė sudedama į lydekos odą, užsiuvamas pilvas. Lydeka ištepama aliejumi ir kepama orkaitėje apie 1,5 val., +150 laipsnių temperatūroje.

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

„Netikras zuikis“
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
 
 
 
Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis

Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis

1 1 1 1 1

 

Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką...

Gairės: čiobreliai, druska, petražolės, kiaulienos sprandinė, rozmarinai, sezamo aliejus, sojų padažas, Baklažanas, česnakas, cukinija, svogūnai, pomidoras, saldžioji paprika.

 
Cepelinai

Cepelinai

1 1 1 1 2

 

Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir...

Gairės: mėsa, Jautiena, Kiauliena, virtos bulvės, žalios bulvės, druska, malti juodieji pipirai, svogūnai.

 
Kepta lydeka

Kepta lydeka

2 2 2 2 2

 

Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į...

Gairės: grietinė, lydeka, aliejus, citrina, druska, juodieji pipirai, kvietiniai miltai.

 
Makaronų - grybų troškinys

Makaronų - grybų troškinys

2 2 2 2 2

 

Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų....

Gairės: česnakas, grybai, konservuoti pomidorai savo sultyse, makaronai, pipirai, druska, daržovių ikros.

 
Višta paruošta šventinei progai

Višta paruošta šventinei progai

2 2 2 2 2

 

Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią...

Gairės: vista, prieskoniai, vanduo, majonezas, kiaušinio tryniai, obuolys, pipirai, paprika, petražolės, krapai.

 
Keptos bulvės su mėsa

Keptos bulvės su mėsa

1 1 1 2 2

 

Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti...

Gairės: bulvės, druska, faršas, pienas, sūris.

 
Vegetariškas plovas

Vegetariškas plovas

1 1 2 2 2

 

Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek...

Gairės: ryžiai, šaldytos daržovės, sultinys, vanduo, grietinė, prieskoniai.

 
Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

1 1 1 1 1

 

Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į...

Gairės: lašiniai, grietinė, išvirtos ir sugrūstos bulvės, kiaušiniai, kmynai, krakmolas, svogūnas, virta mėsa.

 
Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis

1 1 1 1 1

 

Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir...

Gairės: krevetės, aliejus, česnakas, citrinų sultys, makaronai, Cukinijos.

 
Lašiša su agurkais ir krapais

Lašiša su agurkais ir krapais

1 1 1 1 1

 

Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska...

Gairės: aliejus, citrinos sultys, cukrus, agurkas, lašišos filė, riebi grietinėlė, švieži krapai, sviestas, svogūno laiškai.

 
Faršo krepšeliai

Faršo krepšeliai

1 1 1 1 1

 

Faršą paruošti kaip kotletams. Daržoves supjaustyti ir pakepti keptuvėje. Iš faršo...

Gairės: faršas, morka, paprika, sūris, svogūnas, druska, prieskoniai, pomidorų padažas, daržovės.

 
Vištiena gabaliukais

Vištiena gabaliukais

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustyti gabalėliais (galima pabarstyti vištienos prieskoniais). Paruošti...

Gairės: kiaušiniai, krakmolas, lydytas sūris, majonezas, Vištienos krutinėlė.

 
Troškinukas

Troškinukas

1 1 1 1 2

 

Labai paprastas paruošimas, tiesiog viska susmulkinti kubeliais, morką sutarkuoti ir išdėlioti...

Gairės: bulvės, Kiauliena, morka, paprika, pomidorai, svogūnas.

 
Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže

Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustyti šiaudeliais, apibarstyti vištienos prieskoniais ir palikti 10 min....

Gairės: aliejus, fermentinis sūris, grietinėlė, Vištienos filė, vištienos prieskoniai.

 
Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais

Troškinta kiauliena su pomidorais ir ryžiais

2 2 2 2 2

 

Kiauliena reikia supjaustyti ir apkepti įkaitintame svieste, kepinti apie 10 min. Suberti supjaustytą svogūną ir vėl...

Gairės: Kiauliena, pomidorai, druska, prieskoniai, ryžiai, sultinys, sviestas, svogūnas.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų