Lazanija su cukinija
- Ingredientai
250 g maltos jautienos;
250 g maltos kiaulienos;
300 g mocarelos;
cukinija;
4 dideli mėsingi pomidorai;
raudona saldi paprika;
morka;
svogūnas;
4 skiltelės česnako;
lazanijai skirtų makaronų lakštų;
alyvuogių aliejus;
bazilikas;
malti juodieji pipirai;
druska.- Gaminimas
-
Paruošimas: Įkaitinkite alyvuogių aliejų, išspauskite į jį česnako skilteles, apkepkite keletą sekundžių, tada sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas, kelias minutes pakepkite, kol svogūnai pagels, tada sudėkite maltą mėsą ir apkepkite. Prieš baigiant kepti, pabarstykite maltais pipirais ir druska pagal skonį. Mėsą atidėkite ir toje pačioje keptuvėje apkepkite papriką pjaustytą nedideliais kubeliais, po to ją sumaišykite su mėsa. Toje pačioje keptuvėje lengvai apkepkite cukiniją su trupučiu druskos, taip pat atidėkite į šalį.
Padažo paruošimas: Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus. Kepkite kol masė pavirs į košę, tada suberkite šviežią pjaustytą arba džiovintą baziliką, įberkite druskos ir šiek tiek maltų pipirų, dar porą minučių patroškinkite.
Gilią stačiakampę (apie 25 x 35 cm) kepimo formą ištepkite aliejumi, išklokite dugną makaronų lakštais, tada apšlakstykite trečdaliu padažo, turi pasidengti visi lakštai, tada dedama pusę apkeptos mėsos su paprika, antras sluoksnis pusė cukinijos ir galiausiai trečdalis kubeliais paustyto sūrio. Pakartojamas toks pats sluoksniavimas ir antram „aukštui“. Galiausiai uždedami makaronų lakštai, apšlakstoma likusiu padažu ir pabarstoma sūriu, svarbu, kad lakštai pilnai užsidengtų, kitaip jie apdžius.
Pastaba: būtinai perskaitykite lazanijai skirtų makaronų lakštų instrukciją, kai kuriuos makaronus reikia iš anksto apvirti.
Formą apdenkite folija, kad sūris neapdegtų, kepkite apie 30 minučių 180°C įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti nuimkite foliją ir leiskite viršui šiek tiek apskrusti.
Gairės: Malta jautiena, malta kiauliena, cukinija, pomidorai, saldi paprika, morka, svogūnas, česnakas, alyvuogių aliejus, bazilikas, druska, lazanija.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Tailandiška aštriai- saldi jūros gerybių
Susmulkintus česnakus su svogūnais pakepinti ant sviesto. Vištienos krūtinėlę supjaustyti smulkiomis... |
Pyragėliai su kalakutiena ir grybais
Iš miltų, 3 šaukštų šalto vandens, 100 g lydyto sviesto, druskos ir kiaušinių... |
Tortas keptuvejė
Visus produktus gerai sumaišyti. Padalinti į 8 dalys. Iškočioti pagal keptuvės dugną. Kepti iš... |
Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru
Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp. Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename... |
Pyragas su varške ir pomidorais
Iš sluoksniuotos tešlos lakšto išpjauti maždaug 25 cm dydžio blyną, kurį padėti ant... |
Bandelės su daržovėmis
Kubeliais supjaustykite šalto rūkymo šoninę ir ją pakepinkite. Sudėkite šaldytas daržoves su... |
Kokosiniai keksai
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200 laipsnių. Į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius ir... |
Obuolinis čatnis
Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules,... |
Įdaryti obuoliai
Nedideliais kubeliais susipjaustome vištienos filė, ją šiek tiek pasūdome, užberiame baziliko ir... |
Ledai tik suaugusiems
Smulkintus riešutus šiek tiek pakepinti keptuvėje, berti 20 g cukraus ant riešutų ir... |
Namuose gaminti grietininiai ledai
Atšaldytame dubenyje sumaišykite cukrų, druską ir pieną. Įdėkite kiaušinių trynius ir... |
Sūrio mišrainė
Sūrį, kiaulienos liežuvį supjaustyti kubeliais, porą smulkiai supjaustyti. Įdėti konservuotus kukurūzus, prieskonius... |
Makaronų mišrainė su tunu
Makaronus išvirti, agurkus, pomidorus, papriką, svogūną supjaustyti, įdėti pagal jūsų skonį prieskonių ir... |
Salotos ''TRIO''
Žiedinį kopūstą išskirstyti nedideliais žiedynais ir nuplikyti verdančiu vandeniu ir palikti užpylus... |
Tuno salotos
Pekino salotą supjaustyti juostelėmis, agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis, virtą kiaušinį... |