• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinis vaidmuo čia tenka lašišai, kurią namų sąlygomis pasigaminti yra labai paprasta. Patiekti galite ant sumuštinių su avokadu, prie keptų ar benedikto kiaušinių, gaminti salotas ir t.t.“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

Pagrindinis vaidmuo čia tenka lašišai, kurią namų sąlygomis pasigaminti yra labai paprasta. Patiekti galite ant sumuštinių su avokadu, prie keptų ar benedikto kiaušinių, gaminti salotas ir t.t.“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

REKLAMA

Lašišai:

  • 500 g šviežios lašišos su oda;
  • 4 v.š. stambios druskos;
  • 2 v.š. rudojo arba baltojo cukraus;
  • 2 v.š. šviežiai pjaustytų krapų;
  • Dubenėlyje sumaišykite druską, cukrų ir krapus.

Pusę mišinio dėkite indelio apačioje, tuomet uždėkite lašišos gabalėlį ir ant viršaus užberkite likusį mišinį bei tolygiai paskirstykite. 

Uždenkite indelį dangčiu ir laikykite 24val. šaldytuve. Per tą laiką druska iš lašišos ištrauks vandenį ir lašišą taps stangri. Lašišos gabalėlį nuplaukite, gerai nusausinkite, pjaustykite plonais griežinėliais ir mėgaukitės.

REKLAMA
REKLAMA

2 porcijoms salotoms rinkitės savo mėgstamus ingridientus, kaip pvz.:

  • pusę gabalėlio sūdytos lašišos;
  • sultenės salotos;
  • vyšniniai pomidoriukai;
  • 125g sūris mozzarella buffalo;
  • kepti pievagrybiai;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • druska, maltų juodųjų pipirų;​​​​​​​

Triukai ir patarimai:

  • jei lašiša bus sūroka, tuomet dar kartą plaukite po tekančiu vandeniu. 
  • rinkitės vienodo storio lašišos gabalėlį. Ir prieskoniai tolygiai pasiskirstys, ir pjaustyti bus patogiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų