• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Toks šiltas ir jaukus naminis maistas. Man labai dažnai užsinori tokio maisto, lyg pas mamą iš vaikystės. Ir tikrai aš šeimai dažnai gaminu paprastą, naminį maistą: kotletukai, troškinukai, kepsniukai, įvairios sriubos ir t.t. Būtent toks maistas labiausiai ir sušildo, suburia prie stalo ir kuria prisiminimus“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Toks šiltas ir jaukus naminis maistas. Man labai dažnai užsinori tokio maisto, lyg pas mamą iš vaikystės. Ir tikrai aš šeimai dažnai gaminu paprastą, naminį maistą: kotletukai, troškinukai, kepsniukai, įvairios sriubos ir t.t. Būtent toks maistas labiausiai ir sušildo, suburia prie stalo ir kuria prisiminimus“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.

  • Apie 1 kg jautienos kumpio / mentės;
  • 1 svogūnas;
  • 2 morkos;
  • 3 skiltelės česnako;
  • Druskos pagal skonį;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 0,5 a. š. maltų lauro lapų;
  • 600 ml sultinio;
  • 3 v. š. pomidorų padažo;
  • Šlakelis aliejaus;
  • 1 v. š. miltų;
  • 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai.

Jautieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, lauro lapais. Paliekame pasimarinuoti apie 0,5 val. 

Daržoves nulupame ir nuplauname. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, morkas griežinėliais, o česnaką pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame daržoves ir pakepiname keletą min, kol šios šiek tiek suminkštės.

REKLAMA
REKLAMA

 

Sudedame jautieną ir pakepiname, kol ši šiek tiek apskrus. Užpilame sultiniu, pagardiname dar šiek tiek druska ir troškiname  dar apie 30 min.

Troškinį pabarstome miltais, įmaišome pomidorų padažą ir pakaitiname, kol padažas sutirštės. Pagardiname smulkintais žalumynais. Valgėme su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų