• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tiesą pasakius, mielinius blynus aš pati kepu ne tik per Užgavėnes, nes jie man labai patinka. Šie blynai gaunasi labai skanūs, purūs ir neprisigėrę riebalų – tiesiog fantastiškai gardūs! Šių blynelių ingredientai gana panašūs į kitų, tik skiriasi pats gamybos procesas“, – sako recepto autorė.

„Tiesą pasakius, mielinius blynus aš pati kepu ne tik per Užgavėnes, nes jie man labai patinka. Šie blynai gaunasi labai skanūs, purūs ir neprisigėrę riebalų – tiesiog fantastiškai gardūs! Šių blynelių ingredientai gana panašūs į kitų, tik skiriasi pats gamybos procesas“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Ingredientai: šiltas pienas: 500 mililitrų; sausos mielės: 3,5 gramo (1 nubraukto arbatinio šaukštelio); miltai: ~4 puodelių; kiaušiniai: 2; cukrus: 2 valgomųjų šaukštų; druska: 0,5 arbatinio šaukštelio; vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio; aliejus: 1 valgomojo šaukšto; razinos: 2 saujų (nėra būtina).

GAMINIMAS

Iš pradžių pieną sumaišome su mielėmis ir dviem puodeliais miltų. Uždengiame rankšluosčiu ir padedame šiltai maždaug 30 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Paskui dedame tiek miltų, kad gautųsi nuo šaukšto krentanti tešla. Tada kiaušinius išplakame su druska, cukrumi, vanilės ekstraktu ir aliejumi, atsargiai įmaišome į tešlą.

REKLAMA

Suberiame ir įmaišome razinas. Dar kartą uždengiame ir paliekame šiltai maždaug 20 minučių. Po to kepame nedideliame kiekyje aliejaus ant vidutinio karštumo ugnies.

Po galutinio pakildinimo tešlos jokiu būdu nemaišome! Tiesiog kabiname šaukštu nuo krašto ir dedame į keptuvę. Blynai pučiasi tiesiog akyse ir labai greitai kepa, tad nerekomenduoju eiti plauti indų palikus juos be priežiūros.

Patiekiame su savo mėgstamais pagardais ir lepinamės!

Šaltinis: worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų