• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jei turite šviežių bulvių, pats metas išbandyti paruošti jas taip, kad negalėsite atsispirti. Skonis sužavės nuo pirmojo kąsnio. 

 Jei turite šviežių bulvių, pats metas išbandyti paruošti jas taip, kad negalėsite atsispirti. Skonis sužavės nuo pirmojo kąsnio. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:

6 vidutinio dydžio bulvių, 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 5 skiltelių česnako, saujos smulkintų petražolių, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, sviesto.

REKLAMA

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Sviestą išlydykite mikrobangėje. Tuomet česnako skilteles nulupkite, tris skilteles sutrinkite česnako spaustuku.

Tada bulves gerai nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į dubenį.

Sumaišykite su 1,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, 1,5 valgomojo šaukšto lydyto sviesto ir sutrintu česnaku.

REKLAMA
REKLAMA

Pagardinkite druska ir pipirais. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popieriaus, sudėkite bulves taip, kad skiltelės nesiliestų.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, po to apverskite ir dar kepkite apie 15-20 minučių, kol bulvės gražiai apskrus.

Sutriname dvi česnako skilteles, viename indelyje sumaišykite kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi bei petražolėmis.

Iškepusias bulvių skilteles sudėkite į vieną dubenį, sumaišykite su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jeigu reikia dar įberkite druskos bei juodųjų pipirų.

Iškart patiekite ir skanaukite!

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų