REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
„Pyragų dienai“ artėjant – neatsivalgomas Gian Lucos pyragas: visa paslaptis slypi kreme (nuotr. La maistas)

Lapkričio 6-ąją minėsime kasmetinę „Pyragų dieną“. Šventės metu žmonės raginami iškepti po pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendraminčiams – kitiems geros valios žmonėms, o surinktas lėšas paaukoti didžiausiam šalyje vaikų paramos projektui – „Išsipildymo akcija“. Kepant pyragus, meistriškumas nebūtinas, tačiau jei vis dar nesate sugalvoję, kokiu desertu nudžiuginti kolegas, draugus ar artimuosius, jums į pagalbą šį sekmadienį atskubės Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“!

22

Lapkričio 6-ąją minėsime kasmetinę „Pyragų dieną“. Šventės metu žmonės raginami iškepti po pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendraminčiams – kitiems geros valios žmonėms, o surinktas lėšas paaukoti didžiausiam šalyje vaikų paramos projektui – „Išsipildymo akcija“. Kepant pyragus, meistriškumas nebūtinas, tačiau jei vis dar nesate sugalvoję, kokiu desertu nudžiuginti kolegas, draugus ar artimuosius, jums į pagalbą šį sekmadienį atskubės Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“!

REKLAMA

Tačiau pirmiausiai laidos vedėjas pakvies apsilankyti Ramygaloje įsikūrusiame senajame malūne. Jo šeimininkai – Jonas ir Vitalija – juokaus, kad apsilankęs pas juos, Gian Luca grįš 100 metų atgal į praeitį, mat miltai čia gaminami taip, kaip žmonės tą darydavo anksčiau.

„Vienintelis didelis pasikeitimas yra tas, kad nuo 1963 metų malūnas sukamas elektra“, – pasakos Jonas.

Šeima malūne dirba jau 25 metus – čia pat visiems norintiems veda ir edukacijas. Jonas šiam malūnui jaučia ypatingą meilę – Vitalija juokaus, kad jei ne ji, vyras, matyt, čia net ir nakvotų! O neįtikėtinai įdomaus Jono pasakojimo apie tai, kaip veikia malūnas, ir kaip sumalti miltus, klausysis ir Gian Luca.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rūpintis malūnu, Jonas ėmė mokytis dar su senaisiais malūno šeimininkais. O šiandien jis save vadina didžiuliu senovinės technikos mylėtoju, tad darbas malūne jam – vienas malonumas.

REKLAMA

„Turiu tokį vyrą, kuris niekuomet man neperka naujos buitinės technikos, kadangi viską sugeba sutaisyti pats“, – juoksis Vitalija, o Jonas pridės, kad viskas dėl to, jog senovinė technika – itin lengvai remontuojama.

Tiesa, kaip paaiškės laidoje, tai – ne vienintelis Jono talentas! „Kol aš kepu pyragus, Jonas groja“, – apie vyro pomėgį groti armonika su šypsena pasakos Vitalija.

Sužinojęs visas senovinio malūno veikimo paslaptis, Gian Luca su Vitalija galiausiai nuspręs paruošti desertą – nuostabaus skonio morkų pyragą su sūrio kremu. Pastarasis neabejotinai įkvėps visus tuos, kurie jau ruošiasi artėjančiai „Pyragų dienai“!

REKLAMA
REKLAMA

Pastaroji šventė ypač svarbi ir Gian Lucai. „Lapkričio 6-ąją visi kepsime pyragus, švęsime ir tuo pat metu aukosime. Ir viskas dėl to, jog tokią pat didelę šventę galėtume padaryti ir

„Išsipildymo akcijos“ vaikams – tiems, kuriems pagalbos reikia labiausiai“, – kvies lietuvius jis.

Norėdami pasigaminti Gian Lucos morkų pyragą, pirmiausiai į didelį dubenį sudėkite smulkintas morkas, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Tuomet suberkite migdolų miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir cukrų bei supilkite saulėgrąžų aliejų.

Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite miltais ir supilkite tešlą. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol keps pyragas, pasigaminkite kremą. Į dubenį sudėkite „Philadelphia“ sūrį ir pradėkite maišyti. Iš lėto sudėkite susmulkintą sviestą ir vėl viską gerai išmaišykite. Galiausiai į masę pridėkite cukraus pudrą ir dar kartą permaišykite kremą. Iškeptą pyragą aptepkite kremu, papuoškite cukatais ir riešutais.

O grįždamas namo iš Ramygalos, Gian Luca apsilankys ir prekybos tinkle „Maxima“, tapusia šių metų „Pyragų dienos“ bei „Išsipildymo akcijos“ globėja. Žiūrovai ne tik sužinos apie naujus ir itin gardžius tortus, bet ir patys sulauks daugybės puikių idėjų.

Pavyzdžiui, ar žinojote, koks ingredientas idealiai tiks tuomet, jei mėgstate veganiškus tortus? Apie visa tai papasakos maisto technologė Saulė, prisidėjusi prie įdomiausių prekybos tinklo desertų gamybos.

REKLAMA

Nelikime abejingi – pyragais dalinkimės ir darbe, ir namuose bei visi kartu prisidėkime prie gerų darbu paaukodami „Išsipildymo akcijai“!

„Išsipildymo akcija“ bendradarbiauja su aukojimo internetu portalu aukok.lt, telekomunikacijų operatoriumi TCG, operatoriais Bitė, Tele2 ir Telia. Skambinti ar rašyti trumpąsias SMS žinutes ir paaukoti galite šiais numeriais: 1891 – 5 EUR, 1892 – 10 EUR.

Visa paaukota suma keliauja į „Išsipildymo akcijos“ sąskaitą – akcijos partneriai netaiko jokių kitų mokesčių.

„Išsipildymo akcijos“ skaidrumu rūpinasi audito įmonė Grant Thornton Baltic.

Daugiau: www.tv3.lt/issipildymoakcija

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų