• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti maistingą kalakutienos dubenėlį, kuris puikiai tiks pietums.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti maistingą kalakutienos dubenėlį, kuris puikiai tiks pietums.

REKLAMA

Gian Luca lankėsi Kučiūnuose, kur įsikūręs didžiulis Ginto ir Rūtos Cimakauskų kalakutų ūkis, gyvuojantis jau 25 metus. Pora kalakutus ne tik augina, bet turi ir skerdyklą, savo gaminamų maisto produktų krautuvėlę.

Mažai kas žino, tačiau kalakutų auginimo fermose aplinka yra labai tyli, sterili, čia negali būti vėjo ar taršos. Tačiau auginimo fermų yra ne viena – pirmojoje kalakutai praleidžia penkias savaites, o vėliau yra perkeliami į didesnę fermą.

Užaugę kalakutai sveria net 10-20 kilogramų, priklausomai nuo lyties, o didesnių kalakutų kartais reikėtų net pasisaugoti, ypač jei dėvite raudonos spalvos drabužius!

REKLAMA
REKLAMA

Iš arti susipažinęs su kalakutų auginimu ir įkvėptas aplankyto ūkio, Gian Luca pasiraitojo rankoves ir pakvietė į virtuvę, kur pagamino maistingą kalakutienos dubenėlį.

REKLAMA

Maistingas kalakutienos dubenėlis

Reikės:

  • „Natur Compagnie“ sultinio;
  • Ryžių;
  • Kalakutienos filė;
  • Morkos;
  • Agurko;
  • Svogūno;
  • Svogūnų laiškų;
  • „Globus“ žirnelių;
  • „Globus“ avinžirnių;
  • „Hellman’s“ majonezo;
  • Krapų;
  • Avokado;
  • Garstyčių.

Gaminimo eiga:

Į verdantį vandenį dedame „Natur Compagnie“ sultinio kubelius. Gerai išmaišome ir beriame ryžius. Ant garų pastatome bambukinį puodą. Kalakutienos krūtinėlę supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais ir veriame ant iešmelių. Juos dedame į garų puodą ir paliekame 10-15 min.

REKLAMA
REKLAMA

Per tą laiką ruošiame garnyrą: smulkiai supjaustome svogūną ir dedame kepti, kol įgaus auksinę spalvą. Supjaustome svogūnų laiškus, o mandolinos pagalba morką ir agurką.

Į keptuvę pilame žirnelius ir leidžiame truputį apkepti. Avinžirnius gerai nukošiame ir pradedame ruošti padažą. Dedame „Hellman’s“ majonezo, garstyčių ir smulkintų svogūnų laiškų bei krapų. Gabalėliais supjaustome avokadą ir pradedame formuoti dubenėlį.

Į dugną dedame pjaustytas morkas, agurkus, avinžirnius. Pilame kepintus žirnelius, šalia jų – ryžius, kalakutienos iešmelį. Pagardiname avokadu, svogūnų laiškais, majonezo padažu ir daigais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų