• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus naujiems metams, garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart laidos viešnia pasidalino keto cukinijų apkepo su sūriu receptu – jo skonis nepaliks abejingų.

Prasidėjus naujiems metams, garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart laidos viešnia pasidalino keto cukinijų apkepo su sūriu receptu – jo skonis nepaliks abejingų.

REKLAMA

Po švenčių daugelis susiima ir pradeda ieškoti sveikesnių patiekalų receptų ir kaip maistui išleisti mažiau pinigų. Laidos viešnia Simona papasakojo apie keto dietą ir išdavė, kaip pasigaminti sveikesnį apkepą.

Ketogeninę mitybą Simona sako atradusi, kai pradėjo domėtis sveikesne, priešuždegimine mityba. Tai padėjo ne tik sveikiau maitintis, bet ir sutaupyti, nes kiekvienas apsipirkimas būna suplanuotas, neperkama nereikalingų maisto produktų, kuriuos dažnai griebiame vedini emocijų.

Keto cukinijų apkepas su sūriu – sveikas ir pigus patiekalas, kurį pamėgs visa šeima.

Keto cukinijų apkepas su sūriu

Reikės: 2 vnt. cukinijų; 6 kiaušinių; 200 ml grietinėlės; 250 g sūrio; 2 v.š. sviesto; petražolių; raudonėlio; druskos; pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Cukinijas sutarkuojame, beriame druskos ir paliekame dubenyje sultims išsiskirti. Atskirai sutarkuojame sūrį. Mušame kiaušinius, beriame druskos ir pipirų, pilame grietinėlę ir viską gerai išplakame. Tarkuotą cukiniją nusunkiame.

REKLAMA

Kepimo formą patepame sviestu, ant pagrindo beriame saują tarkuoto sūrio, ant jo – cukinijas. Pagardiname raudonėliu ir petražolėmis. Vėl beriame sluoksnį sūrio, o ant jo – sluoksnį cukinijų. Viską apipilame grietinėlės ir kiaušinio plakiniu. Kepame 45-50 min. 180 laipsnių orkaitėje. Skanaus!

Apkepo kaina 4 asmenims: 7,50 Eur

Porcijos kaina 1 asmeniui: 1,87 Eur

Prie cukinijų apkepo su sūriu puikiai tiks greitai pagaminamos žiemiškos Gian Lucos salotos su apelsinais.

REKLAMA
REKLAMA

Žiemiškos salotos su apelsinais

Reikės: 1 kg apelsinų; 1 vnt. pankolio; raudonėlio; česnako; cukinijų sulčių, kurios liko nuo apkepo; druskos; pipirų.

Smulkiai supjaustome pankolį ir susmulkiname apelsinus. Viską beriame į dubenį. Pagardiname raudonėliu ir smulkintu česnaku. Viską gerai išmaišome.

Į cukinijų sultis pilame alyvuogių aliejaus, beriame pipirų ir druskos. Visą masę pilame ant salotų ir gerai išmaišome. Skanaus!

Salotų kaina 2 asmenims: 4,40 Eur

Porcijos kaina 1 asmeniui: 2,20 Eur

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų